FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.22 // 1.6.2017

Kuukauden Rajala-kuva: Ilmassa

Kuukauden Rajala-kuva: Ilmassa

Toukokuun Rajala-kuvassa HIFK:n Tomi Maanoja näyttää leijuvan ilmassa. (Kuva: Vesa Koponen)

Kerran kuussa Veikkausliiga.com tekee kuvanoston Rajala-kuvagalleriasta. Tällä kertaa kuva on valittu toukokuulta 2017.

Toukokuun Rajala-kuvassa HIFK:n maalivahti Tomi Maanoja tuulettaa voittoa 6.5. pelatusta ottelusta HIFK–RoPS. Kuvan on ottanut Vesa Koponen, joka kommentoi kuvaa seuraavasti:

— Muistelin, että Maanoja tuulettaa kovasti ja elää mukana tilanteissa. Olin HIFK:n päädyssä ennakoimassa RoPS:n tasoitusmaalia. Peli kuitenkin päättyi HIFK:n voittoon, joten sain tallennettua kuvaan Maanojan tuuletuksen. Halusin korostaa mustavalkoisuudella valon ja varjon vaihtelua.

Kuukauden kuvan on valinnut Tommi Jäkkö, joka on vuonna 2016 julkaistun Matsipäivä-valokuvakirjan suunnittelija ja toteuttaja. Jalkapallokenttien ja -katsomoiden ulkopuolella Jäkkö työskentelee sisältötoimisto Mediapool Finlandissa.

— Valokuvassa on dramaattinen valaistus sekä erittäin onnistunut rajaus. Toimivia yksityiskohtia kuvassa on useita, muun muassa Maanojan varjo maassa, joka saa kohteen lähes leijumaan. En osaa sanoa, onko tämän kuvan hetki Maanojan kannalta positiivinen vai negatiivinen, eikä sillä oikeastaan ole väliä. Koposen onnistunut kuva saa ajatukset juoksemaan ja kuvan ulkopuolelle on helppo kuvitella erilaisia tilanteita ja tarinoita, Jäkkö perustelee valintaansa.


Toukokuun 2017 Rajala-kuva

Kuvaaja: Vesa Koponen

Kuvan tekniset tiedot: NIKON D750 | 1/1250sec, f/2.8, ISO-640, 200mm


Pääset tutustumaan Rajala-kuvagalleriaan tästä linkistä.