FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.37 // 13.9.2017

Kuukauden Rajala-kuva: Sateessa

Kuukauden Rajala-kuva: Sateessa

Elokuun Rajala-kuvassa PS Kemin Juuso Laitinen nojailee aitaan JJK:lle hävityn ottelun jälkeen. (Kuva: Jussi Reinilä)

Veikkausliiga.com tekee kerran kuussa kuvanoston Rajala-kuvagalleriasta. Nyt kuva on valittu elokuun 2017 kuvasaldon joukosta.

Elokuun Rajala-kuvassa PS Kemin puolustaja Juuso Laitinen on jäänyt tappiollisen pelin jälkeen keskustelemaan kahden sateenvarjon alla värjöttelevän miehen kanssa. Edes kova sade ei näytä häiritsevän Laitista, vaan hän nojailee kiireettömänä katsomon edessä olevaan aitaan.

Kuva on otettu 13.8. pelatussa JJK:n kotiottelussa PS Kemiä vastaan. Kuvan otti Jussi Reinilä, joka kommentoi tilannetta seuraavasti:

– Pelin aikana sää muuttui todella monta kertaa. Kun peli loppui, vettä alkoi tulla kaatamalla. Osa pelaajista ja katsojista lähti sateen suojaan, mutta ollessani jo litimärkä, jäin vielä ottamaan muutaman pelin jälkeisen kuvan. PS Kemin pelaaja jäi juttelemaan tuttujen kanssa ja näytti kaikkensa antaneelta.

Reinilän mielestä parhaat kuvat syntyvät sateella:

– Vesi on futiskuvissa hieno elementti. Sateella otetuissa kuvissa on eniten fiilistä.


"Kuvassa on mahtava tunne"

Kuukauden kuva valittiin tällä kertaa Veikkausliigan kumppanitilaisuudessa suoritetulla äänestyksellä. Kumppanitilaisuus pidettiin Stadin derbyssä tiistaina 12.9. Veikkausliigan yhteistyökumppaneiden lisäksi paikalla oli presidenttiehdokkaita.

– Kuva on hyvin suomalainen ja siinä näkyy arkitodellisuuden elementit: vettä sataa ja pelaaja on voipuneena pelin jälkeen, SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen toteaa.

– Vaikka keli ei ollut maailman paras, pelaaja on selvästi antanut kaikkensa. Kuvassa on mahtava tunne, kommentoi Westerbackin toimitusjohtaja Katja Warborn.

Myös Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso kehuu kuvan aitoa tunnelmaa:

– Pelaajan ja kahden katsojan välillä on välitön tunnelma. Pidän myös siitä, ettei kuva ole mikään ihan perinteinen pelikuva.

Elokuun 2017 Rajala-kuva:

Kuvaaja: Jussi Reinilä

Kuvan tekniset tiedot:

Canon EOS 5D Mark III | EF50mm f/1.4 USM | 1/1250sec, f/1.4, ISO-400, 50mm


Pääset tutustumaan Rajala-kuvagalleriaan tästä linkistä.

Lisää uutisia