FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.27 // 4.7.2017

Kuukauden Rajala-kuva: Voltti

Kuukauden Rajala-kuva: Voltti

PS Kemin hyökkääjä Aleksi Gullsten heittää voltin tekemänsä maalin jälkeen. (Kuva: Heimo Pyyny)

Veikkausliiga.com tekee kerran kuussa kuvanoston Rajala-kuvagalleriasta. Nyt kuva on valittu kesäkuussa 2017 otetuista kuvista.

Kesäkuun Rajala-kuvassa PS Kemin hyökkääjä Aleksi Gullsten tuulettaa tekemäänsä maalia heittämällä komean voltin. Kuva on otettu 14.6. pelatussa PS Kemin kotiottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Kuvan on ottanut Heimo Pyyny, joka kertoo tilanteesta seuraavaa:

— En ihan heti muista nähneeni tuollaista tuuletusta, se tuli ihan yllätyksenä. Onneksi sain napattua sen talteen. Gullsten tuli sopivasti kohdalleni tuulettamaan ja toimin nopeasti. Hän on vieläpä lempipelaajani, sillä hän on kentällä aina positiivinen herrasmies.

Pyyny kertoo olevansa pitkäaikainen harrastevalokuvaaja. Mielenkiinto jalkapallo-otteluiden kuvaamiseen heräsi PS Kemin noustessa Veikkausliigaan, ja Rajalan kuvaajapassi antoi siihen tilaisuuden.

— Tänä vuonna tarkoituksena on käydä kuvaamassa ainakin kaikki PS Kemin kotipelit. Tälle kaudelle pelejä tulee parisenkymmentä. Tulosseurantaa teen jokaisesta pelistä.


"Arvostan valokuvaajia suuresti"

Kuukauden kuvan on valinnut Jalkapallon Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Pekka Sihvola.

— Kuvassa on taidokas akrobaattinen suoritus, joka on onnistuttu taltioimaan loistavalla ajoituksella. Rajaus ja kuvan asettelu on onnistunut nappiin ja kuvasta välittyvät sekä ilon että pettymyksen tunteet upealla tavalla.

Itsekin Veikkausliigaa HIFK:n hyökkääjänä pelaava Sihvola pyrkii keräämään omia pelikuviaan talteen vuosien varrelta, jotta niistä jäisi myöhemmin hienoja muistoja.

— Arvostan taitavia valokuvaajia suuresti, sillä ei ole todellakaan helppoa taltioida tiettyjä hetkiä tai ilmeitä intensiivisessä pelissä.


Kesäkuun 2017 Rajala-kuva

Kuvaaja: Heimo Pyyny

Kuvan tekniset tiedot: NIKON D500 | 70.0-200.0 mm f/2.8 | 1/1600sec, f/4.5, ISO-160, 195mmPääset tutustumaan Rajala-kuvagalleriaan tästä linkistä.