AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 6.7.2024

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Haka

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Haka

Kuva: IFK Mariehamn

FC Haka on viikon sisään matkustanut niin Seinäjoelle, kuin Kokkolaan ja vielä olisi edessä yksi pitkä vierasmatka, kun joukkue kohtaa sunnuntaina IFK Mariehamnin kello 18.30 alkavassa Veikkausliigaottelussa.

Maarianhamina on ollut koskilaisille viime vuosina haastava paikka, sillä edellisen kerran pisteitä on mukaan lähtenyt vuoden 2021 toukokuussa, jolloin valkopaidat voittivat ottelun selkein 0-3 -luvuin.

Sunnuntain otteluun asetelmat ovat varsin tasaiset, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin, Haka kuudentena 21 pisteellä ja IFK Mariehamn seitsemäntenä 16 pisteellä. Kuntopuntarissa joukkueet sen sijaan ovat täysin samoissa lähtökohdissa, sillä viidestä viimeisestä ottelusta molemmilla on kasassa seitsemän pistettä viidellä tehdyllä ja viidellä päästetyllä maalilla.

Varsin tasaväkinen ottelu on siis odotettavissa ja tätä mieltä on myös Hakan päävalmentaja Andy Smith.

– Ehdottomasti tulee olemaan haastava ottelu meille. Heidän puolustuspelinsä on ollut tiivistä, joten meidän pitää löytää keinot sen puhkaisemiseen. Lisäksi joukkueesta löytyy vaarallisuutta ratkaista peli toiseen päähän.

– Haluan nähdä meiltä ehjän peliesityksen, missä keskittyminen ja asenne on kunnossa läpi ottelun. Kun onnistumme siinä, meillä on mahdollisuus ottaa pisteet mukaamme, Smith miettii.

IFK Mariehamn on päässyt valmistautumaan sunnuntain otteluun koko viikon pudottuaan Suomen Cupista jo edellisellä kierroksella.

- Meillä on ollut aikaa harjoitella ja joukkueen ilme näyttää hyvältä. Tuntuu sikälikin hyvältä, että meillä on paljon pelaajia jalkeilla ja valmiina pelaamaan, IFK:n kakkosluotsi Daniel Sjölund toteaa.

Tilanne sarjataulukossa on tiukka ja voitolla IFK Mariehamn kuroisi eron Hakaan vain kahteen pisteeseen. Keskittyminen on kuitenkin ennen kaikkea omassa pelissä.

- 95 prosenttia fokuksesta on omassa pelissä ja toki katsomme myös vastustajan taktiikoita lisäksi. Oma pelaamisemme on kuitenkin selkeä painopiste, Sjölund sanoo.

- Kaikki joukkueet ovat lisäksi hyvin tasaisia, joten hiukan onneakin pitää pelissä olla mukana.

Hakan loukkaantumistilanne on hiljalleen helpottumassa. Poissa loukkaantumisista johtuen ovat Liam Hughes ja Ryan Mahuta sekä lisäksi Hassan Ndam jättää ottelun väliin varotoimenpiteenä viime ottelussa päähän kohdistuneen iskun seurauksena. Mistään vakavammasta ei kuitenkaan pitäisi olla kyse. Paha takaisku on kuitenkin Nikolas Talon korttitilin täyttyminen, joten erinomaisia otteita alkukauden esittänyt puolustaja joutuu huilaamaan sunnuntaina.

Erotuomari: Vuorinen Juuso
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Kuukasjärvi Arttu
4.ET: Hajizadeh Amir


IFK Mariehamn - FC Haka Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 7.7. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ålandstidningen, FC Hakan verkkosivut
Lisää uutisia