AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 4.5.2024

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Inter

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Inter

Kuva: IFK Mariehamn

IFK Mariehamn isännöi viikonlopun kierroksen päättävässä ottelussa sunnuntaina FC Interiä.

Grönvittillä on alla kaksi niukkaa tappiota. HJK oli kotonaan vahvempi 2-1 ja viikko sitten Ilves haki Maarianhaminasta pisteet lukemin 0-1. Nyt IFK hakee paluuta jälleen pistekantaan. Päävalmentaja Bruno Romão totesi jo Ilves-ottelun jälkeen, että Wiklöf Holding Arenan tulee olla paikka, jossa Grönvitt-fanit saavat aihetta juhlia.

IFK Mariehamnilla on riveissään useampi pelaaja, jolla on taustaa myös Interissä. Yhtenä näistä on viime kauden jälkeen Interin sinimustat värit IFK:n vihreävalkoisiin vaihtanut Matias Ojala.

- Tietenkin aiemman joukkueeni kohtaaminen nostaa hiukan ylimääräistä odotusta. Samat kolme pistettä tässäkin pelissä on silti jaossa, mutta pienellä erityislatauksella, Ojala kuvaa.

Toisinkin päin liikennettä on tapahtunut ja Interin Albin Granlundilla on hyvä tuntuma sunnuntain isäntäjoukkueeseen.

- Viisi ja puoli kautta olen pelannut siellä, voittanut mestaruuden ja cupin, joten onhan se ollut minulle tärkeä seura ja on vieläkin. Mutta ei sillä huomenna ole väliä, kolmea pistettä haetaan. En kuitenkaan mieti, että edessä olisi mitenkään erityinen peli, Granlund sanoo.

Tuttu stadionkaan ei Granlundin mielestä kovin merkittävä asia ole

- Varmaan melkein sata peliä tullut pelattua siellä, mutta sen verran on tullut pelattua kaikkineen, että harvoin sitä uusia kenttiä enää eteen tulee.

Edellinen ottelu Ilvestä vastaan jätti tuloksen lisäksi parantamisen varaa IFK Mariehamnille myös myös pelillisesti.

- Meidän täytyy ottaa enemmän riskejä hyökkäysalueella ja pelata enemmän palloja rangaistusalueelle – pelata eteenpäin niin nopeasti kuin mahdollista. Lähellä vastustajan maalia meidän pitää yrittää vaikeampia kuvioita ja luoda painetta rangaistusalueelle, Ojala miettii.

- Noilla alueilla pallonmenetys ei merkitse mitään verrattuna samaan omalla puolustusalueellamme. Meidän pitää saada myös enemmän pelaajia boksiin, kun saamme pallon pelattua sinne.

Inter puolestaan pääsee kamppailuun voitto alla EIF:n kaaduttua viime viikonloppuna.

- Hyvät fiilikset olleet voiton jälkeen, pelissä oli paljon hyviä juttuja ja vielä myös parannettavaa, Granlund tiivistää.

IFK Mariehamnin kokoonpanossa on ainakin yksi väistämätön muutos Sebastian Dahlströmin kärsiessä viime ottelussa saamaansa pelikieltoa.

Interiltä ottelun kokoonpanosta varmuudella on pois Axel Kouame.

Erotuomari: Hämäläinen Oskari
AET 1: Aravirta Jan-Peter
AET 2: Silén Eetu
4.ET: Mohammadi Osman


IFK Mariehamn - FC Inter Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 5.5. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, FC Interin verkkosivut
Lisää uutisia