AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 21.4.2024

Ulkomaan kentät Matias Siltasen kiikarissa – ”Pistetään kaikki paukut tähän”

Ulkomaan kentät Matias Siltasen kiikarissa – ”Pistetään kaikki paukut tähän”

Matias Siltasen tavoitteena siintävät ulkomaan kentät. (Kuva: Nikas Pehkonen)

17-vuotias KuPS:n Matias Siltanen on tekemässä kovaa vauhtia läpimurtoa Veikkausliigaan. Nuorukaisen tulevaisuuden suunnitelmissa siintävät kuitenkin isommat areenat.

Siltanen on U17-maajoukkueen kapteeni ja avainpelaajia. Hän oli johdattamassa Minihuuhkajia EM-kisojen porteille, mutta haaveet kaatuivat viime hetkillä. Siltasen hienot otteet Suomen keskikentällä herättivät kiinnostusta myös ulkomailla.

- Tulihan niitä yhteydenottoja, mutta minulla toki agentti hoitaa niitä juttuja. Ne nyt ei minulle onneksi soittele, niin saa nukkua yöt rauhassa, mutta mitä nyt olen agentin kanssa jutellut, niin kyllä sieltä on tullut paljonkin. Saa nyt nähdä, kun kesän siirtoikkuna aukeaa, että minkä näköistä sieltä on tulossa vai onko tulossa ollenkaan. Sen näkee sitten.

Siltanen on käynyt jo Tanskassa esittelemässä taitojaan ja pitäisi sitä hyvänä kehitysaskeleena uralleen.

- Jotenkin Tanska voisi olla hyvä välisteppi isommille kentille. On kuitenkin kasvattajasarja. Pelityylikin sopii ehkä tanskalaiseen futikseen mielestäni aika hyvin. Siinä ainakin muutama syy.

Kunnianhimoisen nuorukaisen unelmana siintävät ulkomaan kentät ja hän on valmis tekemään töitä sen eteen.

- Totta kai. Jos en haluaisi, niin en minä kyllä varmaan Veikkausliigassa pelaisikaan. Kyllä minulla on aika pitkään ollut, että tämä on se duuni, mitä haluan tehdä. Pistetään kaikki paukut tähän, tästä tulee hyvä.

Siltasen ajatuksia kuultavissa lisää uusimmassa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Lisää uutisia