AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 17.4.2024

Matias Siltanen vallannut avauksen paikan KuPS:ssa – ”Pieni yllätys”

Matias Siltanen vallannut avauksen paikan KuPS:ssa – ”Pieni yllätys”

Matias Siltanen vierailee Suplan Veikkausliiga-podcastissa. (Kuva: Niklas Pehkonen)

KuPS:n 17-vuotias Matias Siltanen on yksi Veikkausliigassa hioutuvista nuorista timanteista. Siltanen on napannut heti avauskokoonpanon paikan itselleen.

Siltanen väläytteli jo talvella osaamistaan Liigacupissa ja esitykset olivat vakuuttaneet päävalmentaja Jani Honkavaaran siinä määrin, että Siltasen nimi löytyi myös kauden avausottelun aloitusmiehistöstä.

- Totta kai se oli pieni yllätys, mutta toisaalta, kun miettii talvikautta, joka meni hyvin, niin ehkä se vähän realistisemmaksi muuttui talven edetessä. Alkutalvesta mietin, että ei ehkä siihen vielä, mutta näin nyt pääsi käymään, Siltanen kertoo uusimmassa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Siltanen kertoo huomanneensa talvella, että hänellä on konkreettiset mahdollisuudet murtautua KuPS:n avauskokonpanoon.

- Sanoisin, että ehkä Liigacupin lohkovaiheen viimeinen matsi, oliko se Oulua vastaan kotona. Niin siinä minulla oli jo aika luottavainen fiilis siitä. Totta kai tiesin, että silloin talvella jo ennen kuin alettiin treenaamaan, niin puhuttiin siitä, että tänä vuonna juniorit saavat pelata.

- Mitä nyt puhuttiinkaan, niin silti tiesin, että sen eteen pitää tehdä töitä. Ei se tule siitä ihan itsestään. Ehkä se Oulu-peli oli sellainen, missä minusta tuntui, että koko pelin ajan pysyi messissä hyvin mukana. Se oli ehkä kokonaisvaltaisesti paras matsi talven aikana. Siinä oli se peli, kun huomasin, että nyt voi olla tsäänssi taistella peliajasta ihan huolella.

Siltasen ajatuksia kuultavissa lisää uusimmassa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

KuPS jatkaa kauttaan perjantaina, kun se matkustaa FC Interin vieraaksi. Kello 18.00 alkava ottelu on samalla Ruudun viikon studio-ottelu. Studio alkaa kello 17.15.

Lisää uutisia