AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 15.4.2024

"Pitkä ajomatka on edessä" - FC Haka suuntaa Joensuuhun hakemaan cupin jatkopaikkaa

"Pitkä ajomatka on edessä" - FC Haka suuntaa Joensuuhun hakemaan cupin jatkopaikkaa

Andy Smith osaa varoa JIPPOa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka kohtaa tiistaina Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelussa joensuulaisen JIPPOn vieraissa.

Ykkösliigassa pelaava JIPPO aloitti oman sarjansa viime lauantaina Salon Palloilijoiden vieraana ja voitti ottelun puhtaasti 0-3. Maalinteossa onnistuivat taitava japanilainen Yoshiaki Kikuchi kahdesti sekä vaihdosta kentälle tullut hyökkääjä Anton Eerola kertaalleen.

Vaikka Haka on saanut tiistain vastustajaan verraten päivän enemmän palautumisaikaa, niin tasoitusta tulee pitkästä matkustamisesta johtuen. Päävalmentaja Andy Smith ei kuitenkaan halua sen enempää vedota otteluruuhkaan kuin matkustamiseen.

– Pitkä ajomatka on edessä, mutta sellaista se on. Joukkue on kunnossa ja hyvillä mielin lähdemme tekemään sen, mitä tarvitsee. Tämä on meidän työtämme ja huomenna mennään taas!

Haka ja JIPPO ovat edellisen kerran kohdanneet vuonna 2014 molempien joukkueiden pelatessa Ykkösessä. Haka oli tuolloin niskan päällä niin sarjassa kuin Suomen Cupissakin, missä valkopaidat pudottivat JIPPOn Joensuussa puhtaasti 0-4. Kauden päätteeksi JIPPO putosi II-divisioonaan pelattuaan Hakan kanssa tasapelin kauden kolmannessa sarjakohtaamisessa kotonaan.

Selvää on ettei tiistaina kannata tuudittautua kymmenen vuoden takaiseen ylivoimaan, eikä Smith joukkoineen aio näin luonnollisesti tehdäkään.

– Lähdemme siitä, että kunnioitamme jokaista vastustajaamme, niin myös tätä. Olemme nähneet heidän viikonlopun ottelunsa ja tiedämme mitä odottaa.

– Meidän pitää noudattaa omaa pelifilosofiaamme ja keskittyä omaan peliimme. Olemme energisiä, positiivisia ja nautimme pelistä, Smith toteaa.

Hakan kokoonpano tullee noudattamaan hyvin pitkälti viime perjantaina nähtyä kokoonpanoa Veikkausliigaottelussa Ekenäs IF:a vastaan. Loukkaantuneina ovat edelleen Liam Hughes, Imani Lanquedoc sekä Rodrigo Macedo.

JIPPO – FC Haka tiistaina 16.4.2024 kello 18.00 Mehtimäen tekonurmella Joensuussa. Ruutu näyttää Suomen Cupin 3. kierrokselta kaikkiaan 16 ottelua, joista yhtenä JIPPO-FC Hakan.

Lisää uutisia