vko.13 // 26.3.2024

Suomen U17-pojat tasapeliin Italian kanssa

Suomi jäi niukasti ulos lopputurnauksesta. (Kuva: Jukka Malm)

Suomen alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkue päätti EM-jatkokarsinnat 2-2 -tasapelillä Italian kanssa. Tulos tietää sitä, että Erkka V. Lehtolan suojatit jäivät niukasti ulos EM-lopputurnauksesta.

Vantaan Myyrmäessä käydyssä ottelussa Italia meni johtoon pelin 18. minuutilla, kun italialaispelaajan laukaus muutti harmittavasti suuntaa Ilari Kangasniemestä ja Osku Maukonen oli maalillaan voimaton.

Suomen tasoitus tuli kahdeksan minuuttia myöhemmin. Vahvan laitanousun tehnyt Alberto Velasquez kaadettiin rangaistusalueella ja Martin Kirilov pisti pilkun varmasti verkkoihin.

Suomi otti ottelussa komennon, kun toista puoliaikaa oli pelattu kymmenen minuuttia. Nopean hyökkäyksen päätteeksi Oskari Multala roikotti komean osuman.

Suomi oli lähes loppuun asti kiinni kisapaikassa, mutta harmittava 2-2 -tasoitus tuli aivan pelin loppuhetkillä rangaistuspotkusta.