AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 26.3.2024

"Päätavoitteena hyvä peli ja voitto" - Huuhkajat katsoo nyt eteenpäin

"Päätavoitteena hyvä peli ja voitto" - Huuhkajat katsoo nyt eteenpäin

"Rive" odottaa hyvää kamppailua tiistaille. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen unelma paikasta kesän EM-kisoihin mureni torstaina Cardiffissa Walesille koetussa 1–4-tappiossa.

Joukkue jäi ottelun jälkeen leireilemään vielä Englantiin ja palasi Suomeen sunnuntaina.

– Olemme yrittäneet toipua katkerasta Wales-tappiosta ja analysoineet sitä peliä. Olemme tietysti todella pettyneitä, mutta nyt voimme ainoastaan katsoa eteenpäin. Päätavoitteemme Viro-ottelussa on pelata hyvä peli ja voittaa. Se olisi tärkeää myös kannattajillemme, päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi maanantaina Olympiastadionilla Palloliiton verkkosivujen mukaan.

Tiistaina vastaan asettuva Viro on ollut Suomelle viime vuosina vaikea vastustaja. Huuhkajat voitti Viron kahdesti Nations Leaguessa vuonna 2018, mutta kolme sen jälkeen pelattua maaottelua on päättynyt Viron voittoon. Joukkueet kohtasivat viimeksi tammikuussa 2023.

– Virollakin oli iso unelma Puolaa vastaan. He pystyivät tekemään vajaalla maalin Puolan tasoista joukkuetta vastaan, se on osoitus heidän vaarallisuudestaan. Viro on ollut meille hankala vastustaja. Se on kurinlainen, taisteleva ja yhtenäinen joukkue, joka on erittäin vahva erikoistilanteissa. Viro tulee olemaan nytkin haaste – miten pystymme hyödyntämään sen oletetun pallonhallinnan siten, että saamme vaarallisia maalipaikkoja aikaan, Kanerva kommentoi.

Molemmat joukkueet lähtevät tiistain otteluun hakemaan kasvojen pesua. Olympiastadionin nurmi ei ole parhaassa mahdollisessa kunnossa, mutta päävalmentaja Kanerva odottaa hyvätasoista ottelua.

– Uskon ja toivon, että Virokin lähtee pelaamaan aktiivisesti. Toivottavasti kenttä antaa mahdollisuuden hyvätasoiselle pelille. Tämä on haasteellinen ajankohta huomioiden nämä sääolosuhteet. Nurmi ei ole ehkä päässyt toivotusti kasvamaan. Meidän pitää sopeutua siihen.

Suomen ja Viron välinen A-maaottelu käynnistyy Helsingin Olympiastadionilla tiistaina kello 19.00.

Lisää uutisia