AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 25.3.2024

"Maaleja on tehtävä" - Pikkuhuuhkajat Montenegron vieraana tiistaina

"Maaleja on tehtävä" - Pikkuhuuhkajat Montenegron vieraana tiistaina

Kuva: Riku Laukkanen / SPL

Albaniaa vastaan pelatun 0-0-tasapelin jälkeen Pikkuhuuhkajien Balkanin kiertue jatkuu tiistaina Podgorican Gradski Stadionilla, reilut 150 kilometriä Tiranasta pohjoiseen. Siellä Suomea isännöi Montenegro, joka on pelannut tähän mennessä neljä ottelua - saldona vierasvoitto ja kotitasapeli Armeniaa vastaan, sekä kaksi vierastappiota Sveitsille ja Albanialle.

Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Mika Lehkosuo kertoo, että valmistautuminen Montenegro-otteluun on sujunut ilman yllätyksiä.

– Lauantain bussimatka Albaniasta tänne Podgoricaan sujui rauhallisesti. Täällä olemme treenanneet futiskentällä pari kertaa, ja tänään treenasimme ottelustadionilla, joka oli hyvässä kunnossa, Lehkosuo kertoo Palloliiton verkkosivuilla.

Tiistain isäntä Montenegro on suoraviivainen ja isokokoinen joukkue. Päävalmentaja kuvailee sitä fyysiseksi, taistelevaksi ryhmäksi, joka tekee töitä molempiin suuntiin, ja joka on Albaniaa vaarallisempi vastahyökkäyksissä ja erikoistilanteissa. Yhtään yksittäistä pelaajaa Lehkosuo ei tasaisesta vastustajajoukkueesta halua esiin nostaa.

– Montenegrolla on muutamia hyökkäyspään pelaajia, jotka ovat taitavia. He ovat kierrättäneet jonkin verran, mutta heillä on useampia samantasoisia pelaajia, joita he voivat hyvin käyttää, Lehkosuo jatkaa.

Edellisessä ottelussaan Armeniaa vastaan perjantaina Montenegro pelasi Suomen tavoin maalittoman tasapelin. Ottelu on tietysti analysoitu Suomen valmennustiimissä tarkoin.

– Nolla päästettyä maalia tuossa pelissä kertoo heidän vahvuudestaan ja kyvystään puolustaa omaa maaliaan. Heidän boksiinsa ei ole mitenkään helppoa päästä hyville maalipaikoille, Lehkosuo näkee.

Suomen pelaajat ovat hyvin palautuneita Albania-pelistä. Treeneissä on ollut hyvä energia, eikä lisää loukkaantumisia ole tullut. Tavoite ottelusta on selvä – kolme pistettä.

– Kun Albaniaa vastaan emme maalia tehneet, tietysti meidän lähtökohtamme Montenegro-peliin on, että maaleja on tehtävä. Sitä olemme valmistautumisprosessissa painottaneet, Lehkosuo jatkaa.

Ottelu Podgoricassa alkaa tiistaina kello 16.00 Suomen aikaa.

Lisää uutisia