AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 24.3.2024

U18-pojat taisteli tasapelin Kroatiaa vastaan - "Otimme tällä viikolla isoja askelia"

U18-pojat taisteli tasapelin Kroatiaa vastaan - "Otimme tällä viikolla isoja askelia"

Samuel Pasanen toi Minihuuhkajat lopussa tasoihin. (Kuva: Juha Tamminen)

U18-poikien maajoukkue päätti Kroatian turnauksen 2–2-tulokseen isäntämaata vastaan. Minihuuhkajat kaatoi avauspelissään Sveitsin lukemin 3–0 – vuoden ensimmäisten maaotteluiden saldo oli täten voitto ja tasapeli.

Suomi siirtyi johtoon puolen tunnin kohdalla, kun Daniel Riihilahti osui Julius Körkön kulmapotkusta. Kroatian Vlašić Frano tasoitti aivan avausjakson lopussa, ja tauolle mentiin 1–1-lukemissa. Filip Živković vei kotijoukkueen johtoon tunnin kohdalla, ja johto piti aina 86. minuutille asti – Suomen upeasta tasoitusmaalista vastasi Samuel Pasanen.

– Aloitimme pelin todella hyvin, ja ensimmäinen vartti oli meiltä todella vahva. Sen jälkeen avausjakso oli aika tasainen. Olen erittäin iloinen siitä, että teimme maalin erikoistilanteesta – se on ollut yksi kehityskohteistamme. Valitettavasti päästimme maalin puoliajan loppuhetkillä, emmekä päässeet tauolle johdossa, päävalmentaja Peter Lundberg avasi Palloliiton verkkosivuilla.

– Myös toinen puoliaika oli tasainen. Kroatian johtomaali oli kannaltamme hieman epäonnekas. Vaihtopelaajamme toivat peliin paljon hyvää, ja loppua kohden olimme mielestäni vahvempi joukkue. Tasoitusmaalimme oli aivan fantastinen – pojat todella ansaitsivat sen. Haimme vielä voittomaalia, mutta tasapeli oli varsin oikeutettu tulos, Lundberg jatkoi.

Lundberg muistutti, että turnauksessa kaikki pelaajat saivat kunnon näyttöpaikan ja myös käyttivät sen hyväkseen.

– Meillä oli avauksessa 11 uutta pelaajaa, joista Tomas von Hellens ja Eetu Saarela debytoivat maajoukkueessa. Olen todella vaikuttunut siitä, kuinka jokainen pelaaja esiintyi tänään. Pojat osoittivat Huuhkajasydäntä – kaikki olivat erittäin sitoutuneita pelisuunnitelmaamme ja tekivät paljon töitä.

Minihuuhkajat pelaa seuraavat maaottelunsa kesäkuussa, kun joukkue osallistuu Portugalin turnaukseen. Turnauksesta tiedotetaan tarkemmin lähempänä.

– Otimme tällä viikolla isoja askelia, ja tästä on hyvä jatkaa kohti kesää. Emme tapaa pelaajien kanssa hetkeen – toivottavasti he kaikki pysyvät kunnossa ja saavat mukavasti vastuuta seurajoukkueissaan. Myös 2007 syntyneet taistelevat paikoista tässä joukkueessa, mutta he pelaavat toivon mukaan EM-lopputurnauksessa, kun me matkaamme Portugaliin. Pelaajavalinnoista tulee joka tapauksessa positiivisella tavalla haastavia.

Lisää uutisia