AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 23.3.2024

​Ykkösliigacup ratkeaa Pohjanmaan derbyssä – Jaro ja SJK Akatemia finaaliin

​Ykkösliigacup ratkeaa Pohjanmaan derbyssä – Jaro ja SJK Akatemia finaaliin

Kuva: Juha Tamminen

Ykkösliigacupin välierät pelattiin lauantaina ja finaaliin etenevät FF Jaro ja SJK Akatemia.

SJK Akatemia haki lauantaina iltapäivällä niukan 2-1-voiton PK-35:stä. SJK Akatemia teki ottelun ensimmäisen maalin Vinicius Ribeiron toimesta ennen kuin puoli tuntia oli pelattu. Kotijoukkue PK-35 tasoitti Daniel Rantasen maalilla ennen jakson loppua taukotilanteeksi lukemat 1–1. Toisella jaksolla helsinkiläisten Liam Lokake sai punaisen kortin. Eemeli Honkola teki SJK Akatemian voittomaalin 87. peliminuutilla, ja näin SJK Akatemia juhli voittoa ja aloittaa valmistautumisensa huhtikuun alkupuolella pelattavaa Ykkösliigacupin finaalia silmällä pitäen.

– Iso voitto hyvää vastustajaa vastaan! Pelinkuva oli odotetunlainen ja oli tosi hienoa saada vastaan tänään erilainen haaste kuin mitä on pelattu tähän asti. Jätkät ovat luoneet hyvän kilpailevan ympäristön ja puskevat toinen toisiaan positiivisella tavalla eteenpäin.

- Meillä on paljon kehitettävää vielä ja paljon opittavaa, mitä pitää vielä harjoitella. Analysoidaan ja tehdään kentällä hommia ja valmistaudutaan kohti finaalia ja kautta, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Arttu Aromaa.

Puhtaalla pelillä Ykkösliigacupin lohkovaiheen selvittänyt Jaro jatkoi samaa tahtia myös välierässä. JäPS kaatui Tellushallissa puhtaasti lukemin 4-0 Edvin Cronan iskettyä hattutempun ja Sergei Eremenkon sinetöityä loppunumerot reilun tunnin pelin jälkeen.

Näin Ykkösliigacupin mestaruus ratkaistaan kahden pohjalaisjoukkueen kesken. Finaalin pelipäivä ja -paikka tarkentuvat lähipäivinä.

Lähde: Palloliiton tulospalvelu, SJK:n verkkosivut
Lisää uutisia