AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 23.3.2024

"Vähän vajaaksi jäi hyökkäyksien vaarallisuus" - Lehkosuo näki Pikkuhuuhkajien tasapelin oikeutettuna

"Vähän vajaaksi jäi hyökkäyksien vaarallisuus" - Lehkosuo näki Pikkuhuuhkajien tasapelin oikeutettuna

Mika Lehkosuo käänsi katseet jo Montenegro-otteluun. (Kuva: Juha Tamminen)

U21-maajoukkueen maaliskuun vierasottelut EM-karsinnoissa alkoivat perjantaina maalittomalla tasapelillä Albanian vieraana.

Suomen päävalmentaja Mika Lehkosuon mielestä tasapeli oli kohtuullisen oikeutettu tasaisen ottelun jälkeen.

– Molemmilla oli omat tilanteensa. Meillä oli jokunen vaarallinen tilanne vähemmän, mutta meidän tilanteemme olivat ehkä parempia, Lehkosuo mietti.

Albania oli muuttanut omaa pelijärjestelmäänsä, jotta Suomen vahvuuksia pystyttiin puolustamaan paremmin pois.

– Siinä he kyllä jonkin verran onnistuivat ja saivat meiltä meidän hyökkäyspään vaarallisuuttamme pois. Emme saaneet hyökkäyspäässä aikaan sellaista linjan taakse menemisen volyymia, mitä pystyimme luomaan edellisessä kohtaamisessamme lokakuussa, Lehkosuo sanoo.

– Meidän pelaamisessamme parasta oli prässipelaaminen, vaikka olemme hyvä pallonhallintajoukkue. Saimme niistä tilanteista muutamia hyökkäyksiä, ja Otso Liimatan läpiajotilanteen, joka oli mielestäni täysin päivänselvä punainen kortti Albanialle, mutta jota ei koskaan tuomittu edes vapaapotkuksi jostain ihmeen syystä. Vaikka jäljellä oli enää parisenkymmentä minuuttia, se olisi voinut kääntää peliä, Lehkosuo harmittelee.

Ottelun tavoitetta, kolmea pistettä, ei saavutettu, mutta isossa kuvassa Lehkosuo ei ole yhteen pisteeseen täysin tyytymätön. Kaksi voittoa kahdessa kotipelissään ottanut Albania pidettiin nollilla, mikä oli puolustuksen näkökulmasta hyvä suoritus.

– Vähän vajaaksi kuitenkin jäi meidän hyökkäyksiemme vaarallisuus tänään, Lehkosuo jatkaa.

Katseet käännetään ottelun jälkeen kohti Montenegro-ottelua Podgoricassa 26.3. Sinne joukkue siirtyy heti lauantaina.

– Pidetään tämä koko puolustamisen asenne, prässääminen ja oman puolustusalueen puolustaminen samalla tasolla. Jokainen peli on tietysti aina eri peli, eli on mietittävä, miten Montenegro-peliin löydetään pieniä keinoja, joiden avulla luomme hyökkäykseemme muutosta ja saamme enemmän maalipaikkoja, Lehkosuo sanoo.

– On selvää, että Montenegrosta haetaan kolmea pistettä. Tällainen neljän pisteen vieraskiertue maaliskuulta pitäisi meidät mukana taistelussa kahden joukkoon pääsemisestä.

Lisää uutisia