vko.12 // 23.3.2024

KuPS taipui Hammarbyn vieraana - "Saimme hyviä kokemuksia"

"Honsu" oli tyytyväinen Hammarby-pelin antiin. (Kuva: Mika Alavesa / SJK)

Kuopion Palloseura matkusti Tukholmaan ja pelasi preseasonin viimeisen harjoitusottelunsa ruotsalaista Hammarby IF:tä vastaan. Tele2 Areenalla pelatussa ottelussa kotijoukkue oli vahvempi lukemin 2-0 (1-0).

Kuopiolaiset matkustivat Ruotsiin yönyli laivalla ja reissussa oli vahvasti europelien tunnelma – juuri sitä mitä valmennus halusikin. Laivamatkan jälkeen joukkue siirtyi suoraan peliareenalle linja-autolla ja pelaajat pääsivät ottamaan ensikosketuksensa 30 000 ihmistä vetävälle jalkapallostadionille.

Tuomarin viheltäessä pelin käyntiin nähtiin aluksi kentällä varovainen keltamusta KuPS. Kotijoukkue hallitsi peliä ensimmäisen jakson aloitusminuutit, mutta puoliskon edetessä kuopiolaiset pääsivät koko ajan paremmin peliin mukaan.

Ottelun avausmaali nähtiin heti pelin alkuvaiheilla, kun Hammarby rakensi nopean vastahyökkäyksen keskialueelta. Tilanteen myötä 19-vuotias Deniz Gül pääsi haastamaan Johannes Kreideliä lähietäisyydeltä ja sijoitti pallon varmasti vasempaan yläkulmaan. Näin ollen kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoasemaan kun peliä oli pelattu 10. minuuttia.

KuPS:lla oli mahdollisuudet tasoittaa ottelu ensimmäisellä jaksolla ja varmasti parhain tilanne tuli Saku Savolaiselle, joka pääsi nostamaan viidestä metristä pallon yli maalivahdin. Kuopiolaisten epäonneksi pallo kuitenkin meni hieman ohi tolpan ja lukemat säilyivät 0-0:ssa.

Toiselle jaksolle tultaessa KuPS tuli peliin mukaan vielä entistä paremmin. Kuopiolaiset pystyivät luomaan painetta Hammarbyn päätyyn ja maalipaikkojakin syntyi. KuPSin hallinnasta huolimatta myös kotijoukkueella oli paikkansa ja pallonhallinta vaiheensa.

KuPS ei kuitenkaan pystynyt tekemään tasoitusmaalia ja lopullinen naula arkkuun saatiin kun peliä oli pelattu 89 peliminuuttia. Keltamustan harhasyötön myötä ruotsalaishyökkääjä Abdelrahman Boudah pääsi pallon kanssa KuPSin rangaistusalueelle ja sijoitti pallon ohi Johnnyn.

Näin ollen kotijoukkue, joka myös pelasi pre-seasonin viimeisen harjoitusottelun, voitti matsin lukemin 2-0. Ottelussa nähtiin myös uusi KuPS-debytantti kun KuPS Akatemian Eemeli Kauppinen pelasi ensimmäiset minuuttinsa edustusjoukkueessa.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara näki, että lopputulosta enemmän harmittaa se, ettei kuopiolaiset onnistuneet maalin teossa.

- Vauhdikas ottelu. Alku oli meiltä tahmea, mutta pelin edetessä pääsimme hyvin peliin mukaan. Meillä oli runsaasti paikkoja tehdä maali, ja oikeastaan vain nollille jääminen harmittaa, tiivistää "Honsu2.

Yksi KuPS:n suurimmista teemoista alkuvuonna on ollut prässipelaamisen kehittäminen uudelle, aggressiiviselle tasolle.

- Hammarby laittoi prässimme todella puntariin, mutta olimme sitkeitä ja rohkeita, ja saimme useita riistoja. Myös pallollinen pelaamisemme oli johdonmukaista ja löysimme pelin edetessä Hammarbyn prässin alta tilat edetä, kertoo Honkavaara.

Ottelu tarjosi KuPS:lle juuri sellaisen harjoitusottelun kuten valmennus toivoikin. Nyt joukkue on valmiimpi kahden viikon päästä alkavaan Veikkausliigakauteen.

- Kokonaisuudessaan hieno reissu, koska pääsimme pois mukavuusalueeltamme ja peli tuotti meille sopivasti haastetta. Saimme hyviä kokemuksia sekä alkavalle Veikkausliigakaudelle sekä syksyn europeleihin, sanoo Honsu.