vko.12 // 22.3.2024

Huuhkajien EM-unelma mureni Walesissa

Teemu Pukki vastasi Huuhkajien ainokaisesta. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajien haaveet kesän EM-kisoista kariutuivat Cardiffin illassa, kun Wales otti kotikentällään selvän 4-1 (2-1)-voiton.

Suomi sai otteluun mahdollisimman huonon alun, kun David Brooks pääsi Lukas Hradeckyn torjunnan paluupallosta siirtämään Walesin johtoon jo heti reilun parin minuutin jälkeen. Suomi ei lannistunut maalista, vaan sai luotua uhkaa Walesin päätyyn. Viimeiset ratkaisut jäivät kuitenkin piippuun tai Walesin puolustukseen.

Wales siirtyi kahden maalin johtoon, kun Neco Williams tälläsi vapaapotkutilanteesta pallon komeasti yläkulmaan.

Suomi sai tärkeän pukukoppimaalin juuri ennen taukoa, kun Joel Pohjanpalo pelasi Teemu Pukin läpiajoon eikä maalitykki erehtynyt.

Wales murskasi Suomen toiveet takaa-ajosta heti toisen puoliajan alussa, kun se iski jälleen erikoistilanteesta. Tällä kertaa Brennan Johnson pääsi maalin edestä siirtämään Walesin jälleen kahden maalin johtoon.

Huuhkajat ei saanut aikaiseksi kunnollista loppukiriä ja Wales kontrolloi palloa. Walesilta vietiin yksi maali VAR-päätöksellä, mutta lopulta loppunumerot pääsi iskemään Daniel James, joka pääsi Miro Tenhon virheen seurauksena yksin läpi eikä erehtynyt.

Huuhkajien ottelut jatkuvat tiistaina, kun Olympiastadionille tulee vieraaksi Puolalle oman EM-jatkokarsintaottelunsa hävinnyt Viro.