AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 30.9.2023

"Mahdollisuus täyttää tavoite nyt" - Honka tähyää tiukasti cupin finaalivoittoon

"Mahdollisuus täyttää tavoite nyt" - Honka tähyää tiukasti cupin finaalivoittoon

Kuva: Veikkausliiga

FC Hongalla on edessään lauantaina todella suurten panosten ottelu, kun se kohtaa Ilveksen Suomen Cupin finaalissa Olympiastadionilla.

Hongan päävalmentaja Vesa Vasara muistuttaa, että ensi kauden eurocupit ovat tavoitteena ja nyt paikka sinne on yhden voiton päässä.

- Tämä on meille kauden tärkein peli - totta kai aina seuraava peli on, mutta nyt vielä poikkeuksellisesti. Tavoite on Euroopan kentille ja kun olemme finaaliin itsemme taistelleet, niin nyt on mahdollisuus se tavoite täyttää.

– Ei tähän otteluun varmaankaan erityisesti tarvitse joukkuetta motivoida, mutta on tärkeää että siellä on tietyt rutiinit, joita saamme toistettua. Henkinen fiilis on hyvä ja ottelun tärkeys kyllä ymmärretään. Meidän täytyy löytää keinot saada myös rentous mukaan ja muistaa, että vielä emme ole voittaneet mitään, Vasara sanoo.

Honka lähtee otteluun takanaan kaksi tappiota Veikkausliigassa, mutta päävalmentaja on luottavainen.

– Ajattelemme tämän erillisenä, yhtenä otteluna. Jos onnistumme hyvin, meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa.

– Toivottavasti pystyisimme olemaan aktiivisia, saamaan vähän enemmän korkealta prässiä aikaiseksi ja enemmän vaaraa murtautumisiin. Lisäksi meidän pitää pystyä puolustamaan paremmin kun kahdessa viime ottelussa. Lähdemme otteluun tekemään aina sitä seuraavaa maalia, Vasara summaa.

Suomen Cupin finaali FC Honka - Ilves Olympiastadionilla lauantaina 30.9. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana Ruudusta.

Lisää uutisia