AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.01 // 5.1.2024

Hongan tarina jatkuu Kakkosessa - Palloliitolta sinetti sarjapaikalle

Hongan tarina jatkuu Kakkosessa - Palloliitolta sinetti sarjapaikalle

Honka sai sarjapaikan Kakkoseen kaudelle 2024. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen Palloliiton hallitus päätti kilpailutyöryhmän esityksen mukaisesti hyväksyä FC Honka ry:n hakemuksen Miesten Kakkosen sarjapaikan saamiseksi Esport Honka Oy:n konkurssin jälkeen.

Esport Honka Oy hakeutui konkurssiin 16.11.2023. Yhtiöllä oli tehtynä kaksi kilpailutoiminnan siirto yhtiölle -sopimusta FC Honka ry:n kanssa. Ensimmäinen niistä koski Veikkausliigan joukkuetta ja toinen akatemiajoukkuetta, joka pelasi miesten Kakkosta.

Tämän jälkeen FC Honka ry anoi Palloliiton kilpailutyöryhmältä Miesten Kakkosen sarjapaikkaa takaisin haltuunsa.

Palloliitto on pyytänyt ja saanut FC Honka ry:ltä selvityksen veloista, jotka koskevat miesten Kakkosen joukkueen toimintaa. FC Honka ry:n konkurssipesästä saaman selvityksen mukaan velkoja on yhteensä noin 50 000 euron edestä.

Vastaavaa asiaa ei ole aiemmin Palloliiton kilpailutyöryhmässä arvioitu, joten nyt tehdyllä ratkaisulla on ennakkotapausarvoa. Kilpailutyöryhmä toteaa, että Veikkausliigan ja miesten Kakkosen joukkueet on siirretty Esport Honka Oy:n hallinnoitaviksi erillisillä sopimuksilla. Näistä ensimmäinen on tehty vuonna 2015 ja Miesten Kakkosen joukkueen hallinnointia koskeva sopimus 2017.

Kilpailutyöryhmä toteaa, että kun kyseessä on erillisten sarjapaikkojen hallinta erillisillä sopimuksilla, on kilpailumääräysten kohdan 6.6 sanamuotoa tulkittava lähtökohtaisesti siten, että sarjapaikan haltijan veloilla tarkoitetaan nimenomaan kyseiseen sarjapaikkaan kohdistuvia, kilpailumääräysten kohdassa 6.6.3 lueteltuja velkoja.

Lisäksi FC Honka ry on hakemuksessaan ilmoittanut ottavansa Miesten Kakkosen joukkueen urheilutoiminnasta johtuvat velat kokonaisuudessaan vastattavakseen. Kilpailutyöryhmä korostaa, että se on saanut pesältä ilmoituksen siitä, että vastuut ovat tässä vaiheessa noin 50 000 euroa, mutta lopullinen summa voi olla tätä suurempi. Vastaanottaessaan sarjapaikan seura sitoutuu vastaamaan myös niistä Miesten kakkosen toimintaan kohdistuvista urheilutoimintaan kohdistuvista veloista, jotka päätöstä tehdessä eivät olleet kilpailutyöryhmän tiedossa.

Kilpailutyöryhmä arvioi, että FC Hongalla on mahdollisuus huolehtia mainituista vastuista asianmukaisesti.

FC Honka ry on saanut päätöksen tiedoksi 5.1. 2024. Päätöksestä voi valittaa kirjallisesti Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen säännöissä mainituin edellytyksin 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

Honka pelaa tulevalla kaudella Miesten Kakkosen lohkossa B.

Lisää uutisia