AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.38 // 22.9.2023

"Emme olisi ehkä ansainneetkaan voittoa" - Korkeakunnas harmitteli silti tappiota

"Emme olisi ehkä ansainneetkaan voittoa" - Korkeakunnas harmitteli silti tappiota

Niki Mäenpää joutui jättämään kentän jo ottelun alussa. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK:n tapahtumarikas avausottelu Konferenssiliigan lohkovaiheessa päättyi harmilliseen 2–3-tappioon kreikkalaista PAOKia vastaan.

HJK lähti otteluun hieman tavallisesta poikkeavalla avauksella, kun runkopelaajista Matti Peltola, Miro Tenho sekä Aapo Halme puuttuivat kokoonpanosta. Lisäksi pienestä vammasta kärsinyt Topi Keskinen aloitti penkiltä, kuten myös Santeri Hostikka.

Vähemmän pelanneista pelaajista avaukseen nousivat Kristopher Da Graca, Perparim Hetemaj, Niko Hämäläinen sekä viime viikonloppuna maalitilinsä avannut Hassane Bandé. Etenkin uuteen uskoon muovautunut puolustuslinja sai kehuja Toni Korkeakunnakselta.

– Meillä oli kentällä sellaisia pelaajia, jotka eivät ole hirveästi pelanneet. Heiltä upea esitys näin kovaa joukkuetta vastaan. Da Graca näytti, ettei hän ole turhaan pelannut yhtä A-maaottelua Ruotsin paidassa, ja Kerava-Sipoo-akselin betoniveljet (Jukka Raitala ja Joona Toivio) painavat vahvasti pelistä toiseen.

Ensimmäinen puoliaika oli Klubilta laadukasta pelaamista. PAOKia kyettiin haavoittamaan etenkin erikoistilanteista, ja vastaavasti kreikkalaiset eivät onnistuneet pallonhallinnastaan huolimatta murtautumaan maalipaikoille. Klubi iskikin avausjakson ainoan maalin, kun Bandé puski Lucas Lingmanin mainion kulmapotkun takanurkkaan.

– Ensimmäisellä puoliajalla noudatimme pelisuunnitelmaamme ihan erinomaisesti. Pojat pelasivat hyvin, ja pääsimme johtoonkin. Tuntui, että peli oli hyvin kontrollissa. Tauolla kävimme läpi muutamia täsmennyksiä, joita voimme tehdä vielä paremmin, kuvaili Korkeakunnas.

Toisen jakson alku oli äärimmäisen vauhdikas. Ensimmäisellä jaksolla jalkansa loukanneen Niki Mäenpään tilalle vaihdettu Jesse Öst otti pari tärkeää torjuntaa, ja toisessa päässä läpiajoon päässyt Bojan Radulovic laukoi tolppaan.

– Olimme varmoja, että he tulevat aikamoisella puhinalla toiselle puoliajalle. Vastustajan valmentaja ei vaikuttanut olevan hirveän tyytyväinen heidän ensimmäisen puoliajan esitykseensä. Jäimme siinä vähän paineen alle emmekä meinanneet päästä sieltä pois, mutta siitäkin selvittiin. Bojan oli tosiaan läpiajossa 1–0-tilanteessa, ja sijoitus oli pienestä kiinni. Joskus se on tolppa sisään, joskus tolppa ulos. Marginaalit ovat pienet.

– Nuo ovat niitä hetkiä, joiden avulla voidaan saada sellaisia supertuloksia, kunhan kaikki taivaan merkit ovat kohdillaan. Harmittaa tietysti, ettemme onnistuneet siinä.

PAOK nousi tämän jälkeen rinnalle ja painoi ohi ennen HJK:n loppuhetkien kavennusta.

– Vastustaja oli tasokas, ja jäimme vähän jyrän alle. Vastustaja oli todella vahva toisella jaksolla ja pystyi ottamaan vielä vaihdosta kentälle kovia pelaajia, joiden avulla he pystyivät muuttamaan pelin rytmiä.

– Kaiken kaikkiaan lähdimme peliin hyvin, ja suunnitelmamme toimi. Ehjä esitys se ei missään nimessä kuitenkaan ollut, meillä oli varsinkin toisella jaksolla liian pitkiä huonoja vaiheita. Siinä mielessä emme ehkä olisi tänään ansainneetkaan voittoa. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, mikä oli poikien ilme ja halu toteuttaa sitä, mitä halusimme tehdä, sanoi Korkeakunnas.

Lisää uutisia