AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 18.9.2023

"Pystyn SJK:ssa kehittymään paljon lisää" - Essel pääsi heti hyvin sisään maanmiestensä avulla

"Pystyn SJK:ssa kehittymään paljon lisää" - Essel pääsi heti hyvin sisään maanmiestensä avulla

Emmanuel Esselin tähtäin on pitkällä. (Kuva: SJK)

SJK julkaisi maanantaina sopimuksen ghanalaisen Emmanuel Esselin kanssa ja yhteistyö Ghanan suuntaan on auttanut Esselin sopeutumista heti ensimetreistä lähtien.

Ghanan Voltan alueella kasvanu, mutta pääkaupunki Accrassa 4. tammikuuta vuonna 2004 syntynyt Emmanuel Essel, on 173 senttinen laitahyökkääjä. Essel aloitti jalkapallon kotikaupunkinsa Home Star FC:ssa, mutta siirtyi sieltä nuorena SJK:n yhteistyöseura Vision FC:n juniorityötä Ghanan pääkaupunki Accran alueella tekevän Validus FC:n riveihin.

Vision FC:n edustusjoukkueeseen hän nousi kaudeksi 2021-2022, ollen tuolloin 17-vuotias. Debyyttikaudellaan Vision FC:n riveissä, hän pelasi 20 ottelua, 10 noista avauksessa, ja teki kaksi maalia sekä antoi 3 syöttöä kaikissa pelaamissaan kilpailuissa. Päättyneellä kaudella 2022-2023 hän pelasi Vision FC:n paidassa 25 ottelua, tehden 3 maalia ja antoi syötön 6 maaliin.

Vision FC:n kolmikon lisäksi - Esselin ohella Terry Yegbe ja Salim Yussif - SJK Akatemiassa pelaa ghanalainen Bob Armah ja Suomessa syntynyt ja kasvanut Artur Atarah, jonka isä on alun perin ghanalainen.

– En tiennyt Suomesta oikeastaan mitään, ennen tänne tuloani, ja tämä on muutenkin minulle ensimmäinen kerta Euroopassa. Seurassa on kuitenkin ennestään ainakin neljä ghanalaispelaajaa, ja tunnen hyvin Terry Yegben ja Salim Yussifin, joiden kanssa pelasimme Vision FC:ssa. Uskon, että nyt kun meitä on viisi ghanalaista, voimme näyttää mihin pystymme.

– Kuten sanoin, tämä on tosiaan ensimmäinen kerta, kun olen Euroopassa, ja tavoitteeni on edetä urallani mahdollisimman pitkälle ammattilaisjalkapalloilijana. SJK:ssa pystyn taatusti kehittymään paljon lisää, ja tämä on hyvä siirto minulle. Tulen tekemään kovasti töitä seuran ja oman kehitykseni eteen, että pystyn saavuttamaan kaikki omat tavoitteeni jalkapalloilijana, sanoo Essel.

Lisää uutisia