AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 8.7.2023

"Todella isot kolme pistettä" - VPS-luotsi Nuorela ei peitellyt tyytyväisyyttään

"Todella isot kolme pistettä" - VPS-luotsi Nuorela ei peitellyt tyytyväisyyttään

Vepsu haki ison voiton Väre Areenalta. (Kuva: KuPS / Niklas Pehkonen)

VPS otti toisen peräkkäisen voittonsa, kun sarjataulukon kärkijoukkue KuPS kaatui lauantaina Väre Areenalla niukasti lukemin 1-0.

Ottelu sai mitä dramaattisimman alun, kun KuPS:n Ibrahim Cisse lensi suoralla punaisella kentältä ulos heti pelin ensimmäisellä minuutilla.

Alivoimastaan huolimatta KuPS ei tehnyt ottelua Vepsulle helpoksi. Ottelun ainoa maali nähtiin 61. minuutilla, kun Roni Huddin antama vapaapotku ohjautui KuPS:n boksiin huipputontille. Mikko Pitkänen ohjasi pallon Saviolle, joka pääsi viimeistelemään upean tarkasti hyvästä paikasta oikeaan alanurkkaan.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kertoo voiton olleen elintärkeä joukkueelle.

- Makea voitto takana ja saimme todella isot kolme pistettä, niin henkisesti kuin pisteiden valossa. Olihan se vähän outo matsi sinänsä, kun pelasimme koko ottelun ylivoimalla, joka muuttaa peliä todella paljon. Ei se aina helppoakaan ole, sillä silloin vastustaja puolustaa myös todella matalalla ja kyttää vastaiskuja.

- Kaikesta huolimatta KuPS laadukkaana joukkueena pyrki pitämään palloa ja rakentamaan alhaalta, mutta aika hyvin pystyimme kontrolloimaan peliä. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla, jolloin KuPS ei päässyt hyökkäämään kovin monesti, ja puolestaan me pystyimme pitämään palloa heidän kenttäpuoliskollaan ja sieltä luomaan hyviä maalipaikkoja. Harmittaa, ettemme saaneet niistä maaleja ja peli pysyi tällä tavalla tasaisena.

Nuorela nostaa esiin joukkueesta Teppo Marttisen, jonka upeat suoritukset tärkeillä hetkillä varmistivat vaasalaisten voiton Kuopiossa. Joukkue voi Nuorelan mukaan olla tyytyväinen voittoon, vaikka parannettavaa löytyy.

- Toisen puoliajan alussa Tepolta tuli erittäin tärkeä torjunta, ja voidaan Teppoa aika hyvin myös kiittämään siitä, että voitimme tänään pelin. Toisesta puoliajasta olisi tullut vaikea, jos KuPS olisi tilanteesta tehnyt maalin. Suhteellisen maltillisesti kykenimme pelaamaan ja liikuttamaan palloa, vaikka se ei toisella jaksolla ollut yhtä hyvää kuin ensimmäisellä. Sillä tavalla laatua puuttui hyökkäyspelistä. Saimme kuitenkin yhden maalin, ja tänään se riitti.

- Saimme myös pidettyä nollapelin toista kertaa peräkkäin, mikä on todella iso juttu. Onhan se selvää, että se olisi ollut valtava pettymys, jos emme olisi voittaneet peliä ylivoimalla. Ei se helpolla tänään tullut, ja voimme olla todella tyytyväisiä voittoon tänään, Nuorela tuumaa.

Vepsun pelistä puuttui Nuorelan mukaan laatua ajoittain molemmissa päissä, vaikka Raita onnistuikin nollaamaan sarjakärjen vieraissa.

- Kieltämättä KuPS:lla oli muutama todella vaarallinen paikka, joita emme olisi saaneet päästää läpi. Meidän olisi pitänyt kyetä pelaamaan laadukkaammin tilanteet, jotta KuPS ei olisi päässyt maalipaikoille. Olihan meillä kuitenkin loppupeleissä enemmän kuin KuPS:lla ja voimme täten sanoa, että ansaitsimme myös voiton tänään. Kova suoritus pelaajilta ja tästä on hyvä jatkaa, Nuorela toteaa.

Lisää uutisia