AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 13.5.2024

​Ilmiömäistä, Veikkausliigasta! osa 6: Tuhma julistus pukukopissa kuvaa Veikkausliigan kuumimman joukkueen menoa

​Ilmiömäistä, Veikkausliigasta! osa 6: Tuhma julistus pukukopissa kuvaa Veikkausliigan kuumimman joukkueen menoa

Kuva: Juha Tamminen

Tässä juttusarjassa Veikkausliigan kehityspäällikkö Eero Tuominen menee poikkeuksellisesti suoraan asiaan ja jättää kaikki tuumailut rakkaiden lukijoiden vastuulle. Tälläkin kertaa suurennuslasin alla ovat Veikkausliigan tuoreimmat ilmiöt ja puheenaiheet.

Aivan alkuun pitää pyytää anteeksi.

Anteeksipyyntö suuntautuu tällä kertaa Valkeakoskelle ja FC Hakalle. Aion nimittäin kohta paljastaa jotain äärimmäisen salaista Valkeakosken ylpeydestä, vaikka periaatteessa en saisi niin tehdä. On nimittäin olemassa sellainen sanaton urheiluyhteisön pyhä vala, että se mikä tapahtuu pukukopissa, myös pysyy pukukopissa.

Homman nimi on kuitenkin se, että en voi tästä asiasta vaieta. Ihan siksi, että omin silmin näkemäni kolme sanaa Hakan pukukopin seinällä kuvastaa niin täydellisesti mustavalkoisten tämän hetken tekemistä Veikkausliigassa.

Siis mitkä kolme sanaa? Mitä siellä Hakan pukukopissa muka lukee?

Hakalle ei vittuilla.

Ja näin se totisesti on. Haka on tällä hetkellä koko sarjan kovakuntoisin joukkue. Kuntopuntarin ykkönen viiden edellisen ottelun perusteella. Ai, olisit uskonut helmikuussa asian olevan näin? Kaikella kunnioituksella, tuskinpa.

Paljon kiteytyy päävalmentaja Andy Smithiin. Äärimmäisen vaativa brittikoutsi ei ole selvästikään tullut Valkeakoskelle pelaamaan vain Hakalle sarjapaikkaa. Smith haluaa enemmän.

Lauantain suvereenin SJK:n kylvetyksen jälkeen Smith käveli kohti SJK:n valmennusta kuin viereisen paperitehtaan työntekijä työvuoronsa jälkeen. Naama peruslukemilla. Katse eteenpäin. Molemmat tietävät, että hommat jatkuvat. Se oli vain peli ja työvuoro muiden joukossa.

Ja juuri tuo mentaliteetti sykähdyttää. Haka näyttää siltä mitä se haluaa olla. Juoksuvoimainen, ratkaisuvalmis ja erittäin tiivis myös omassa puolustuspelaamisessaan.

– Paljon on painotettu sitä, että jätkät jaksavat juosta ja tehdä 90 minuuttia töitä. Viimeiset 20 minuuttia ovat ratkaisevat, kuka silloin jaksaa, linjasi Hakan loistava maalivahti Anton Lepola lauantain pelin jälkeen vastaansanomattoman osuvasti.

Vastaansanomaton oli myös Vaasan Palloseuran 22 ottelun tappiottoman tien päätös Kuopiossa. KuPS näytti, että pidetäänpä savolaiset keskusteluissa mukana, kun Veikkausliigan kärkipään ja mestaruustaiston nimiä ryhdytään kesän jälkeen lyömään pöytään.

HJK:n maalivahti Jesse Öst pysäytti puolestaan FC Interin lauantaina Turussa. Ei olisi HJK ilman Östiä pysäyttänyt. Veikkausliigan tyylikkäimmän pelaajan tilanteesta pitää olla muutenkin iloinen. Moni arveli, että HJK hankkii Östille kovan luokan kirittäjän, mutta ainakin tällä hetkellä ne rahat voi säästää. Öst on näyttöpaikkansa ansainnut.

Ansaitusta puheen ollen, on pakko onnitella FC Lahtea kauden avausvoitosta. Kentän ulkopuolella tasavallan vastuullisimman urheiluseuran valtikkaa jahtaava lahtelaisseura sai nyt tukea myös urheilupuolen tyylikkäästä onnistumisesta. Maistuu nuorelle joukkueelle.

Ja tämäkin vielä!

Veikkausliigasta on kirjoitettu mediassa tällä kaudella enemmän kuin vuosikausiin. Ei vain minun mielestäni, vaan nimenomaa asiaa mittaavien digitaalisten mittarien mielestä. Sarja on tarjonnut puheenaiheita kentillä, kaduilla, katsomoissa ja kabineteissa ja ansainnut kaiken mahdollisen huomion. Kiitämme nöyrästi ja jatkamme työtä.

Lisää uutisia