AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 30.5.2023

"Nappionnistuminen vaaditaan" - Gnistan lähtee haastamaan KTP:ta keskiviikkona cupissa

"Nappionnistuminen vaaditaan" - Gnistan lähtee haastamaan KTP:ta keskiviikkona cupissa

"Tolsalla" on tiedossa tiukka cup-koitos keskiviikkona. (Kuva: Mikko Mäkelä)

Gnistan matkustaa keskiviikkona KTP:n vieraaksi otteluun, jossa panoksena on paikka Suomen Cupin 6. kierrokselle.

KTP ja Gnistan kohtasivat viime kaudella Ykkösessä kahdesti. Kesäkuussa KTP otti selkeän 3-0 kotivoiton, mutta heinäkuussa Oulunkylässä Gnistan otti maistuvan revanssin 2-1 lukemin Yoshiaki Kikuchin ja Maximo Tolosen kaukolaukausmaaleilla. Suomen Cupissa joukkueet kohtasivat talvella 2017 Talissa ja 2020 Kotkassa. Molemmat silloisen Cup-formaatin mukaiset lohko-ottelut päättyivät maalittomaan tasapeliin.

Gnistan otti lauantaina hienon vierasvoiton Kokkolasta, joten keskiviikon otteluun valmistautuminen on sujunut luonnollisesti hyvissä fiiliksissä. Lisää hyviä uutisia kuului sairastuvalta: Gnistan saa keskiviikon otteluun mukaan loukkaantumisestaan toipuneen toppari Toni Takamäen.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen on luottavaisella mielellä huomisen suhteen, vaikka haaste onkin äärimmäisen kova.

– Hienoa kohdata Veikkausliigajoukkue Cupissa. KTP on luonnollisesti vahvistunut rutkasti viime kaudesta, mutta joukkueen pelaamisessa on samankaltaisuutta kuin Ykkösessä. Kotijoukkue on ennakkosuosikki ja ymmärrämme, että meiltä vaaditaan kokonaisvaltaisesti nappionnistuminen jatkopaikkaan.

- Joukkueessa on hyvä virinä ja uskon, että osaamme ottaa oikealla tavalla kaiken irti tästä asetelmasta, näemme mahdollisuuden yrittää laittaa kapuloita sarjaporrasta korkeammalla pelaavan joukkueen rattaisiin, Rantanen kertoo.

Suomen Cupin 5. kierrosta KTP - Gnistan Arto Tolsa Areenalla keskiviikkona 31.5. kello 18.30. Suomen Cupin 5. kierroksen ottelut myös suorana Ruudusta.

Lisää uutisia