AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.22 // 30.5.2023

"Lahteen tarvitaan pikaista etenemistä futisstadionin osalta" - puheenjohtaja Kankkunen kiirehtii olosuhteita

"Lahteen tarvitaan pikaista etenemistä futisstadionin osalta" - puheenjohtaja Kankkunen kiirehtii olosuhteita

Puheenjohtaja Kankkunen toivoo olosuhteiden etenevän Lahdessa.

Lahti allekirjoitti aiesopimuksen kaupunkikumppanuudesta Palloliiton kanssa kesäkuussa 2022 ja kumppanuus etenee hyvin.

Lahden kaupungin edustajat, seurat ja Palloliitto kokoontuivat Lahdessa tarkastelemaan yhteistyötä, tilannetta ja tulevaisuutta. Keskustelu oli rakentavaa ja aiepöytäkirjan eri osa-alueita käsiteltiin osapuolten näkökulmista.

Lahden kaupungin konsernipalvelujohtaja Mika Mäkinen totesi kumppanuusmallin olevan hyvä avaus kaupungin, seurojen ja Palloliiton yhteistyölle. Mallin avulla on mahdollista viedä asioita yhdessä eteenpäin ja tarkastella tavoitteita sekä toiveita puolin ja toisin. Hyvinvoinnin ja elinvoiman merkitys myös korostuu kaupungin tavoitteissa entistä enemmän hyvinvointialueiden aloitettua toimintansa.

Palloliiton varapuheenjohtaja ja Veikkausliigan puheenjohtaja Kaarlo Kankkunen oli myös mielissään yhteisestä tapaamisesta ja nosti esiin erityisesti olosuhdeasiat:

- Lahteen tarvitaan pikaista etenemistä futisstadionin osalta. Veikkausliigan olosuhdevaatimukset tulevat kiristymään ja FC Lahden kilpailukyvylle stadion on elintärkeä. Stadionhanke ei ole kuitenkaan vain FC Lahdelle, vaan koko seurayhteisölle tärkeä. Koko lahtelainen jalkapalloyhteisö hyötyy sekä kentällä että katsomossa. FC Kuusysin, FC Reippaan ja pienempien seurojen toiminta on laajaa ja jalkapallo on alueen suurin lasten ja nuorten liikuttaja. Talviharjoitteluolosuhteiden osalta Lahdessa on selkeä tarve uudelle hallille.

- Hyvää on vahva poliittinen tahto viedä olosuhdeasioita eteenpäin, joten toivottavasti ratkaisut löydetään ja kuokka saadaan maahan mahdollisimman nopeasti.

Lisää uutisia