AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.18 // 2.5.2023

​Ilmiömäistä, Veikkausliiga! – osa 2

​Ilmiömäistä, Veikkausliiga! – osa 2

Topi Keskinen on vakuuttanut alkukaudella. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Uudessa juttusarjassa Veikkausliigan kehitys- ja sisältöpäällikkö Eero Tuominen nostaa viikoittain esiin Veikkausliigasta ihmisiä, tekoja, tarinoita sekä puheenaiheita, jotka ovat kaiken hehkutuksen ansainneet.

Topi tulee, oletko valmis?

Otsikon mukaisesti tämän viikon ilmiöt ovat syytä -tai hyvällä tavalla pakollista- aloittaa Helsingin Jalkapalloklubin keskikentän taikurista, Topi Keskisestä.

Turha tässä nyt on enempää asian ympärillä hyssytellä, joten kirjoitetaan se suoraan tähän perättäisin sanoin; Keskinen on tällä hetkellä Veikkausliigan mielenkiintoisin pelaaja.

HJK:n Jukka Raitalakin sen ääneen tokaisi lauantain HJK-FC Haka -ottelun jälkeen Helsingin Sanomille.

"Keskinen on nälkäinen, nopea kaveri. Hän haastaa ja tekee hyvin töitä. Potentiaalia hänellä on vaikka mihin. On upeaa seurata, miten jalat maassa oleva kaveri on tullut hienosti mukaan", Raitala linjasi.

Onko siis syytä odottaa 20-vuotiaalta Keskiseltä mitään muuta kuin dominoinnin kasvua kauden edetessä? Ei taida olla.

Odotusarvo oli kova myös Kuopion Palloseuralla kuluvaan kauteen. Valmentajapotkut eivät ole koskaan inhimillisestä näkökulmasta iloinen asia, mutta vastaavasti kuopiolaisten 100-vuotisjuhlakausi on siirtynyt Jani Honkavaaran johdolla iloisemmalle käyrälle.

Kaksi voittoa kahdesta ottelusta Honkavaaran johdolla ja seuraavaksi tarjottimella juhlaottelussa lauantaina kotikentällä HJK. Edes kalakukko maitolasillisen kanssa ei maistu niin herkulliselta kuin tulevan perjantain asetelma Savon sydämessä.

KuPSista puhuttaessa esiin on syytä nostaa myös Urho Nissilä. "Mölymäen enkeli" pelasi Maarianhaminassa 88 minuuttia ja tuikkasi kuopiolaisille myös maalin. Tärkeitä minuutteja tankkiin jatkoa ajatellen ja tällaista Nissilää KuPS myös tarvitsee.

Joukkuekohtaisesti ilmiömaininnan ansaitsee kiistatta myös Seinäjoen Jalkapallokerho. SJK iskee uuteen viikkoon sarjassa toisella sijalla. Lauantaina kaatui AC Oulu vieraskentällä tylyn ja tehokkaan esityksen jälkeen. Vastaavasti oma pää on pysynyt koskemattomana nyt kolmen ottelun ajan. Tätä on Veikkausliigaan odotettu ja kaivattu!

Tämäkin vielä!

HJK:n Bojan Radulovic jätettiin nyt hehkuttamatta, mutta viisi maalia viidessä ottelussa on toki pitkien aplodien arvoinen temppu. Jos verkot laulavat vielä Kuopiossakin lauantaina, on palstatilaa tarjolla viikon päästä otsikkoa myöten.

Toivottavasti otsikoihin nousee jatkossa myös IFK Mariehamnin tuore hyökkääjähankinta Abdulfattah Asiri, jolla on muutaman maalin kautta potentiaalia nousta Ahvenanmaan kesänähtävyyksien joukkoon.

Lisää uutisia