AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 4.4.2023

Asiantuntija Tuija Hyyrynen odottaa uppoutumista Veikkausliigaan – ”Haluan fanittaa futista”

Asiantuntija Tuija Hyyrynen odottaa uppoutumista Veikkausliigaan – ”Haluan fanittaa futista”

Tuija Hyyrynen toimii tällä kaudella Ruudun asiantuntijana. (Kuva: Juha Tamminen)

Ruudun asiantuntijaryhmä sai täksi kaudeksi kovan vahvistuksen, kun mittavan uran Helmareissa ja ulkomaan kentillä tehnyt Tuija Hyyrynen liittyi joukkoon. Viimeiset yli kymmenen vuotta ulkomailla viettänyt Hyyrynen pääsee lähtemään puhtaalta pöydältä.

Hyyrynen lähti ulkomaan kentille jo vuonna 2011 pelaten yhtämittaisesti aina viime syksyyn saakka. Ulkomailla pelatessaan Hyyrynen ei juuri ehtinyt kotimaista jalkapalloa seurata, joten nyt hän pääsee uppoutumaan kotimaisen huippufutiksen saloihin.

- Funtsin jo sitä, että Veikkausliiga on suhteellisen tuntematon, kun on ollut niin kauan ulkomailla. Ei ole päässyt seuraamaan pelejä. Nyt muutan Suomeen ja haluan fanittaa futista ja mennä katsomaan sitä myös livenä. Veikkausliiga ja Kansallinen Liiga ovat sellaisia, joihin haluan tutustua, Juventus-legendoihin lukeutuva Hyyrynen kertoo Suplan tuoreimmassa Veikkausliiga-podcastissa.

Studioasiantuntijan rooli on Hyyryselle uusi kokemus, mutta hän odottaa uutta haastetta innolla.

- On kyllä haaste, en ole ennen tehnyt studioasioita. On paljon opittavaa, uusia pelaajia ja uusia kasvoja, mutta sitäkin odotan innolla, että pääsen tutustumaan niihin pelaajiin ja sitten myös vähän millaisia ihmisiä ne ovat siinä taustalla. Seurakulttuureita, just tätä, jota on itse kokenut pelaajana vaikka Juventuksessa. Se on niin kuin se seura on isompi kuin yksikään yksilö, se historia. Toivon, että Suomessa näkyisi myös sitä tunnetta, koska se palo on niissä pelaajissa ja se on niissä valmentajissa, seuroissa.

- Uskon, että minulla voisi olla annettavaa Suomi-futiksellekin. Ja nyt kun ei enää itse pelaa, niin tämä voisi olla sellainen rooli.

Veikkausliiga pyörähtää käyntiin keskiviikkona täydellä kierroksella. Hyyrynen odottaa jo avauskierrosta innolla.

- Tosi mielenkiintoinen avauskierros ja siellä on hyviä kamppailuita. Ihan varmasti itse katson niin monta peliä kuin pystyn. Upea hetki, että nyt alkaa Veikkausliiga. Se ensimmäinen peli on pelaajalle tärkeä hetki, että mihin suuntaan kausi lähtee. Siinä on paljon latausta siinä pelissä.

- Totta kai pitkässä tähtäimessä se ei ole ikinä yhdestä pelistä kiinni, mutta jotenkin se avausottelu ja se, että saa sarjan pyörähtämään käyntiin. Joka ikinen piste on tärkeä. Nämä kelat siellä pelaajan ajatuksissa antaa ihan superekstrabuustia peliin ja uskon, että se tullaan näkemään sellaisena energisyytenä, ennakoi Hyyrynen.

Hyyrysen haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Lisää uutisia