AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.04 // 29.1.2023

"Olemme hyvässä tilanteessa jo nyt" - Hongan Lucas Kaufmann tyytyväinen joukkueen menoon

"Olemme hyvässä tilanteessa jo nyt" - Hongan Lucas Kaufmann tyytyväinen joukkueen menoon

Lucas Kaufmann näkee hyviä merkkejä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka avasi voittotilinsä Liigacupissa kaadettuaan FC Lahden tasaisessa ottelussa lauantaina 2-0.

Hongan molemmat osumat merkittiin Jonathan Muzingan nimiin ja kumpaankin esityön teki Lucas Kaufmann. Kokeneella brasilialaisella alkaa jo kuuden Veikkausliigakausi Hongassa ja hän osaa hyvin arvioida missä tällä hetkellä mennään.

– Olen tyytyväinen tulokseen, on tärkeää voittaa otteluita ja sen me teimme. Pidimme jälleen maalimme puhtaana, mikä kertoo puolustuspelaamisemme laadusta. On tietenkin paljon asioita, joita meidän pitää vielä parantaa, mutta teemme kovaa töitä tavoitteitamme kohti. Yleisesti ottaen ihan hyvä esitys meiltä, Kaufmann totesi ottelun jälkeen.

– Pyrimme pääsemään tasollemme mahdollisimman nopeasti, jotta voimme sitten kehittyä vielä siitä paremmaksi, kun tärkeimmät ottelut ovat käsillä. Se on prosessi ja uskomme, että voimme olla vieläkin parempia kun viime kaudella. Se vie tietenkin aikaa, mutta olemme hyvässä tilanteessa jo nyt, jos vertaa siihen, mikä tilanne on monina aiempina kausina ollut tässä vaiheessa.

Hongan joukkue on pysynyt viime kaudesta suht samana, ja sama vahva runko on kasassa.

– Totta kai siitä on apua. Ei pelkästään pelaajien välisessä kemiassa, mutta myös siinä, että tunnemme pelityylin ja sen vaatimukset. On helpompaa säilyttää hyvä pohja ja kehittää sitä, kun aloittaa alusta. Nyt voimme ohittaa muutamia askeleita ja pyrkiä saavuttamaan vielä suurempia asioita, Kaufmann summaa.

Ottelussa nähtiin Honka-maalilla pelanneen Mathias Ahlbladin lisäksi myös kaksi muuta edustusjoukkuedebyyttiä kilpailullisissa otteluissa. 18-vuotias Chris Ottia tuli vaihdosta kentälle 58. minuutilla ja samanikäinen Otto Eemeli Niemelä 81. minuutilla.

Lisää uutisia