AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 27.1.2023

Ilves positiivisin mielin Ouluun - uusi topparikokelas mukana

Ilves positiivisin mielin Ouluun - uusi topparikokelas mukana

Joni Lehtonen on luottavaisin mielin Oulun vierailun alla. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen tämän kauden kilpailulliset pelit käynnistyvät lauantaina Oulussa, missä AC Oulu isännöi Liigacupin avausta.

Ilves lähtee valmentaja Joni Lehtosen mukaan otteluun positiivisen odottavin mielin, vaikkei vastustajasta ole aivan yhtä paljon tietoja kerättynä kuin normaalisti.

– Tässä vaiheessa kautta on aika vaikeaa arvata, mitä siellä tulee vastaan. Joukkueet vielä etsivät vahvistuksia ja mukana saattaa olla myös tryout-pelaajia. Kyllä me tietysti tiedämme, miten he ovat nyt talvella pelanneet, Lehtonen toteaa Ilveksen verkkosivuilla.

Liigacup sijoittuu vahvasti joukkueiden Veikkausliigaan valmistavaan jaksoon, joten enemmänkin fokus on oman joukkueen tekemisessä.

– Oman pelin kehittäminen on keskiössä, toki meillä siihen kuuluu myös vastustajan pelaamisen huomioiminen. Totta kai halutaan saada otteluissa näkyviin kentällä ne asiat, joita olemme harjoituksissa painottaneet.

– Meillä on ollut tämän viikon teemana avaaminen. Ei niinkään Oulun peliä ajatellen, vaan ihan koko kautta. Haluamme kuitenkin pelissä nähdä tiettyjä parannuksia, joita olemme harjoituspeleistäpyrkineet tehostamaan.

Harjoitusottelut eivät tuloksellisesti olleet tyydyttäviä, mutta kenttätapahtumissa oli paljon positiivista.

– Olimme erittäin tyytyväisiä varsinkin VPS-ottelun avausjaksoon. Siinä näkyi paljon asioita, joita olemme harjoituksissa työstäneet. Siihen täytyy olla tyytyväinen, että siirtovaikutusta harjoituksista peleihin on selkeästi nähtävissä.

Ottelun alla Ilveksen terveystilanne on kohtuullinen. Yhtään isompaa loukkaantumista ei ole, mutta muutamia pikkukolhuja pelaajilla on, jotka saattavat vaikuttaa lauantain kokoonpanoon. Lisäksi muutama pelaaja on vähän sairastellut viikolla ja heidän pelikuntonsa selviää vasta ottelun alla.

Ilvekseen palannut Lauri Ala-Myllymäki ei ole vielä lauantaina joukkueen mukana. Uutena nimenä kokoonpanossa nähdään tällä viikolla joukkueen harjoitusvahvuuteen liittynyt 20-vuotias ghanalaistoppari Mohammed Umar. Umar kävi jo viime kesänä harjoittelemassa Ilveksen kanssa ja nyt hän on saapunut uudelleen Tampereelle näyttämään osaamistaan.

Liigacupin ottelu AC Oulu - Ilves Heinäpään jalkapallohallissa lauantaina 28.1. kello 15.00. Kaikki Liigacupin ottelut ovat nähtävillä myös Ruudussa suorina lähetyksinä.

Lisää uutisia