AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 27.1.2023

AC Oulu avaa Liigacupin Ilvestä vastaan - "Edellisen ottelun hyvät asiat mukaan"

AC Oulu avaa Liigacupin Ilvestä vastaan - "Edellisen ottelun hyvät asiat mukaan"

Laivastonsiniset avaavat kilpailukautensa lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Liigacup käynnistyy lauantaina AC Oulun osalta, kun ensimmäisenä kohdataan Tampereen Ilves.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat Veikkausliigassa kolme kertaa, kun molemmat jäivät tavoitteistaan ja olivat alemmassa loppusarjassa. Keskinäiset ottelut menivät tasan sekä pisteissä että maaleissa, kun kumpikin voitti yhden ottelun ja ensimmäinen kolmesta ottelusta päättyi tasan.

Oululaisten riveistä soi sama virsi kuin viikko sitten. Toimistolla voidaan levitellä vain käsiä tilanteen suhteen, kun yksikään oleskelulupien kanssa paininut pelaaja ei ole päässyt vieläkään maahan. Viikko sitten näytti jo, että Yanga Baliso olisi voinut ehtiä lauantain ottelua varten, mutta jälleen kerran on matkassa ollut mutkia. Valitettavasti ei ole mitään keinoa kiirehtiä oleskelulupia seuran osalta viranomaisten suuntaan ja tilanteet nykähtelevät epäsäännöllisesti eteenpäin.

Joukkueesta ovat siis varmasti poissa Balison lisäksi Yann Affi, Cristhian Valencia, Rasmus Karjalainen ja Jere Kallinen, joka loukkaantui tällä viikolla harjoituksissa. Viranomaisasiat voidaan kuitenkin jättää taka-alalle ja tulevalle lauantaille lähdetään sillä porukalla, joka on nyt harjoitellut keskenään intensiivisesti kolme viikkoa ja pelannut kaksi voitokasta peliä.

- Tulevaan otteluun tavoitteemme on pystyä säilyttämään edellisessä ottelussa nähdyt hyvät asiat liigajoukkuetta vastaan ja kehittämään osa-alueita, joissa oli parannettavaa. KPV:ta vastaan esimerkiksi hyökkäyspelimme rakenne ja maalintekoalueille liikkuminen oli hyvää, paikoitellen erinomaista, josta osoituksena peräti kahdeksan maalia. Ilvestä vastaan meidän tulee kyetä liikkumaan boksiin usealla pelaajalla samalla pitäen huolta tasapainosta alempana, AC Oulun valmennusryhmän jäsen JP Savolainen sanoo.

- KPV-ottelussa olimme ajoittain vaikeuksissa heidän prässiään vastaan, toki vastaavasti purimme sen muutaman kerran todella maukkaasti. Myös Ilves tulee varmasti ainakin ajoittain prässäämään meitä, joten olennaista on pystyä säilyttämään edellistä peliä korkeampi taso pelin avaamisessa koko pelin ajan.

Savolainen ei usko, että Ilves vastustajana tarjoaa isoja yllätyksiä - tamperelaisten vahvuudet ovat hyvin tiedossa.

- Meillä on hyvä kuva tulevasta vastustajasta ja mikäli onnistumme tekemään laadukkaasti samoja asioita lauantaina kuin aikaisemmin, niin tulemme pärjäämään ottelussa hyvin. Toki myös Ilveksellä on myös omat vahvuutensa, kuten nopeat vastahyökkäykset, jotka voivat haavoittaa meitä. Olemme kuitenkin tietoisia niistä ja valmistaudumme asianmukaisesti.

- Harjoituksissa pelaajat laittavat itsensä likoon joka päivä ja sama on varmasti luvassa lauantaina Ilvestä vastaan, Savolainen uskoo.

Liigacupin ottelu AC Oulu - Ilves Heinäpään jalkapallohallissa lauantaina 28.1. kello 15.00. Kaikki Liigacupin ottelut ovat nähtävillä myös Ruudussa suorina lähetyksinä.

Lisää uutisia