AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.52 // 29.12.2022

FC Lahden Pirttijoki optimistisena – ”Ensi kausi tulee olemaan meiltä paljon parempi”

FC Lahden Pirttijoki optimistisena – ”Ensi kausi tulee olemaan meiltä paljon parempi”

Juho Pirttijoki katsoo positiivisin mielin kohti ensi kautta. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden edelliskausi oli vaikea ja sarjapaikka säilyi vasta karsintojen kautta. Juho Pirttijoki suhtautuu optimistisesti tulevaan kauteen edelliskauden ongelmista huolimatta.

FC Lahden kausi oli kokonaisuudessaan tahmea. Ilir Zeneli vaihtui Mikko Mannilaan ennen juhannusta, mutta joukkueen kurssi ei kääntynyt. Lopulta sarjapaikka säilyi tiukan taistelun jälkeen karsintojen kautta.

- Emme ole joukkueena käyneet hirveästi läpi viime kautta, mutta henkilökohtaisesti olen miettinyt sitä. Luojan kiitos kaudella oli lopulta onnellinen loppu. Mielestäni näytimme karsinnoissa, että olimme TPS:aa parempi joukkue, Pirttijoki arvioi.

Pirttijoen mukaan lahtelaiset eivät saaneet missään vaiheessa positiivista kierrettä joukkueeseen.

- Meillä oli vaikea alkukausi ja siitä tuli sellainen henkinen lasti. Emme pystyneet täyttämään potentiaaliamme ja mielestäni meillä oli parempi joukkue kuin mitä näytimme. Siinä kävi kauden mittaan sellainen lumipalloefekti, että kun alkukaudesta kausi lähti väärään suuntaan, niin onnistumisia oli vaikea saada. Tuntui, että vaikka antoi kaikkensa, niin meille tuli sellaisia maalin tappioita ja se vaikutti myös itseluottamukseen. Emme tainneet voittaa kauden aikana kertaakaan kahta ottelua peräkkäin emmekä saaneet siten sellaista positiivista flow-tilaa päälle. Onneksi saimme kuitenkin hoidettua lopulta sarjapaikan.

Mannila jatkaa FC Lahden peräsimessä ja saa nyt koota joukkueen rauhassa ja rakentaa kohti tulevaa kautta. Pirttijoki katsoo luottavaisena kohti ensi vuotta.

- Se oli "Mannellekin" vaikea paikka tulla kesken kauden eikä siinä hirveän isoja muutoksia pysty tekemään. Nyt hän on joukkueen mukana heti alusta saakka ja saa rakentaa mieleisensä joukkueen. Uskon, että ensi kausi tulee olemaan meiltä paljon parempi.

Pirttijoki siirtyi viime kauden alla KuPS:sta Lahteen ja oli yksi joukkueen tukipylväitä alakerrassa. Kookas toppari löysi myös omista esityksistään parantamisen varaa.

- Muuten kausi oli aika lailla ehjä, mutta koronan takia missasin joitain pelejä syksyllä. Toivuin kuitenkin karsintoihin mennessä ja olin niissä valmis. En minäkään täyttä potentiaalia täyttänyt, mutta muuten oli parempaa tekemistä ja ehjempi kuin pari edellisvuotta KuPS:ssa. Uudenvuodenlupauksena lupaan parantaa ensi kaudeksi, Pirttijoki toteaa.

Lisää uutisia