AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.44 // 6.11.2022

"Ehkä näen heissä nuoren Jukka Raitalan" - kokeneen HJK-pakin rooli on iso myös kentän ulkopuolella

"Ehkä näen heissä nuoren Jukka Raitalan" - kokeneen HJK-pakin rooli on iso myös kentän ulkopuolella

"Jugilla" on iso rooli HJK:ssa monella tavalla. (Kuva: Juha Tamminen)

Vahvan ja tasaisen kauden HJK:n alakerrassa pelanneen Jukka Raitalan nykyinen sopimus seuran kanssa kattaa vielä ensi kauden.

Ihme ei olisi, jos hyvässä kunnossa olevan ja terveenä pysyneen Raitalan ura jatkuisi vielä pitkään tuon jälkeenkin. Äskettäin 34 vuotta täyttäneen Raitalan kunnosta kertoo sekin, että hän on tällä kaudella kellottanut eniten peliminuutteja kaikista Klubi-pelaajista.

Miehen merkitys on HJK-nipussa iso myös nurmen ulkopuolella. HJK:lla on laaja rinki. Itsestään selvää on, että huippu-urheilussa se luo kilpailutilanteen, missä jokaisen pelaajan on koko ajan vaikea löytää tai saada mieleistään roolia. Raitala ei puhu yksittäisistä pelaajista puhuessaan aiheesta.

– HJK:lla on mahdollisuus investoida pelaajiin ja pitää isoa rinkiä. Siitä on ollut kauden aikana paljon hyötyä, kun olemme pelanneet Veikkausliigaa ja europelejä. Olemme pystyneet kierrättämään pelaajia kokoonpanossa tarpeen mukaan.

– Meillä taitaa olla ringissä 30 pelaajaa – ok, siinä on pari loukkaantunutta. Mutta kun Veikkausliiga-peliin saa nimetä kokoonpanoon vain 18 pelaajaa, niin kymmenen äijää ei silloin mahdu edes kokoonpanoon. Ja jokainen pelaaja haluaa pelata – tehtävä ei ole helppo valmentajalle. Millään et voi pitää kaikkia koko ajan täysin tyytyväisenä. Sitten se on kiinni siitä, miten asiat käsitellään ja miten niistä kommunikoidaan. Onneksi en ole valmentaja, Raitala naurahtaa Länsiväylän haastattelussa.

Samaan hengenvetoon Klubi-pakki muistuttaa, että pelaajat ovat kaikki erilaisia yksilöitä. Ihan niin kuin missä tahansa työpaikassa. Oman roolinsa ympäri maailmaa pelannut kokenut puolustaja näkee olla tukemassa muita.

– On eri taustoista tulevia ja erilaisilla temperamenteilla varustettuja pelaajia, joista jokainen ottaa asiat vastaan eri tavalla. Yhtenä joukkueen vanhimmista pelaajista ja kapteeniston jäsenenä ajattelen niin, että on minun hommani olla tukemassa pelikavereitani.

- Jos voin oman kokemukseni kautta auttaa etenkin nuoria pelaajia, niin haluan niin tehdä. Se tulee minulle luonnostaan. Ehkä näen heissä nuoren Jukka Raitalan, joka saattaa olla hyvä talentti mutta ehkä epävarma tai ujo. Haluan olla näitä nuoria tukemassa.

Lähde: Länsiväylä
Lisää uutisia