AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 1.10.2022

​Tästä pelataan Haastajasarjassa sunnuntaina – ratkaisut vähintäänkin lähellä

​Tästä pelataan Haastajasarjassa sunnuntaina – ratkaisut vähintäänkin lähellä

FC Lahti ja HIFK Pelaavat tahoillaan veitsi kurkulla. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan Haastajasarjassa pelataan sunnuntaina kauden kolmanneksi viimeinen kierros ja moni asia saattaa ratketa.

AC Oulu on Haastajasarjassa selkeästi ykkösenä ja Laivastonsiniset varmistaisivat ykkössijansa ja paikan Eurolopputurnauksessa voittamalla FC Lahden. Oululaisten tilanne on sikäli otollinen, että tappionkin tullen paikka Eurolopputurnauksessa varmistuu, mikäli VPS ei voita HIFK:ta tai Ilves – IFK Mariehamn -ottelu päättyy tasan.

Toisesta Eurolopputurnauspaikasta kisataan VPS:n, Ilveksen ja IFK Mariehamnin kesken joka tapauksessa vielä vähintään seuraavalla kierroksella. Kolmikosta VPS ja Ilves eivät voi enää teoriassakaan joutua edes karsintaan.

FC Lahden osalta Veikkausliigan karsintaan joutuminen näyttää ilmeiseltä, mutta varmaa se ei vielä ole. FC Lahti tarvitsee yhden pisteen varmistaakseen suoran putoamisen välttämisen. Nousu pois karsintapaikalta vaatisi kolmea voittoa jäljellä olevista otteluista ja IFK Mariehamnin kolmea tappiota sekä lisäksi peräti 28 maalin kaulan maalierossa umpeen kuromista.

HIFK:n osalta tilanne on vielä selkeämpi. Ainoa mahdollisuus välttää suora putoaminen on voittaa kolme jäljellä olevaa ottelua ja toivoa samalla FC Lahden kolmen tappion putkea. Joukkueitten maaliero on FC Lahden hyväksi +8 osumaa, mutta edellä mainituilla putkilla tuo olisi hyvinkin kurottavissa umpeen.

Paljon lisää tiedetään sunnuntaina loppuiltapäivästä otteluiden päätyttyä.

Haastajasarja sunnuntaina 2.10.:

15.00 Ilves – IFK Mariehamn, Ratinan Stadion - pääsyliput
16.00 AC Oulu – FC Lahti, Raatin Stadion - pääsyliput
16.00 VPS – HIFK, Lemonsoft Stadion - pääsyliput

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia