AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 27.5.2023

Ruudun selostaja uskoo IFK Mariehamnin yllätysmahdollisuuksiin – ”Saumat horjuttaa Klubia”

Ruudun selostaja uskoo IFK Mariehamnin yllätysmahdollisuuksiin – ”Saumat horjuttaa Klubia”

Nähdäänkö lauantaina IFK:n juhlat? (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliiga jatkuu lauantaina yhdellä ottelulla, kun IFK Mariehamn isännöi HJK:ta. Ruudun selostaja Kim Kallström ei pidä ottelua niin itsestäänselvyytenä kuin lähtökohdat antaisivat olettaa.

Vahvan alkukauden jälkeen HJK:n kone on alkanut yskähdellä, sillä neljästä edellisottelusta tilillä on vain yksi voitto. Etenkin vieraskentällä Klubilla on ollut haasteita, sillä kolme edellistä vierasotteluaan se on jäänyt voitoitta.

Kallströmin mukaan HJK:n pelissä on tällä hetkellä ongelmia.

- Tätä voi perata vaikka montakin podcastia, että mikä Klubilla on. Alkukausi ja talvi ehkä vähän hämäsivät. HJK:n ongelmat alkoivat paistaa, oikeastaan ensimmäinen missä näkyi selkeitä merkkejä, niin oli se AC Oulu-tasapeli. HJK ei ole oikein pystynyt korjaamaan niitä kuin hetkittäin. Milloin on ollut jopa asenneongelmaa, mistä Lucas Lingman puhui KuPS-pelin jälkeen, että hölkkäämällä ei mestaruutta voiteta. Sitten KTP:ta vastaan ei hölkkäilty vaan pistettiin se 2-0 tauluun heti kunnes ilmeisesti sitten tuli hyvä olo puseroon. Jäätävä sulaminen, mitä Jukka Raitala kuvasi sitä jälkikäteen. Siellä henkisellä puolella selkeästi on.

- HJK:lle ei ollut missään vaiheessa selkeää haastajaa Suomen mediassa. Kaikki ovat kaanonissa toistaneet sitä, että HJK on ylivoimainen. Voiko olla niin, että HJK:n pelaajat alkavat itse uskomaan sitä, en tiedä, mutta pelillisesti siinä on ongelmia varsinkin mitä tulee hyökkäyspelaamiseen. Se ei ole kovin vaarallista. Topi Keskinen on ollut yksittäinen hahmo, joka on pystynyt vaaraa tuomaan näillä huikeilla suorituksillaan, mutta kokonaisuudessaan se on ollut hieman yllättäenkin suurin ongelma mikä heillä on, Kallström analysoi Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

HJK nousisi voitolla sarjakärkeen, kun taas IFK Mariehamn on jämähtänyt sarjassa viimeiseksi. Ennakkoasetelmat ovat selvät, mutta Kallström ei pidä ottelua läpihuutojuttuna HJK:lle.

- Ei tällä hetkellä varsinkaan. IFK Mariehamnilla on toki ollut tosi hankala kausi tähän mennessä. Heillä on tasan yksi voitto. Nyt Interiä vastaan tosin hukkasivat ihan viimeisillä hetkillä toisen voiton. Jäi siellä tasapeliin.

- Heillä on ollut jonkin verran poissaoloja. Tehe ollut pitkään poissa, Patrik Raitanen poissa. Nyt on ollut lisäksi Coubronne ja Robin Sid muun muassa. Voi olla, että joku tulee takaisin. On ollut loukkaantumisten kanssa huolia ja IFK:lla leveys tuossa jengissä on aika kapoinen. Ja puolustus, mihin sen on pitänyt nojata, niin se on vuotanut yllättäen. Kyllä minä uskon, että IFK:lla on saumat horjuttaa Klubia. Varsinkin tämänhetkistä HJK:ta oikein kunnolla. Tosi jännä nähdä, mitä siinä tulee käymään ja millainen on HJK:n vastaus näihin kaikkiin pettymyksiin.

Suplan Veikkausliiga-podcast on kuunneltavissa kokonaisuudessaan täältä.

IFK Mariehamn - HJK Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 27.5. kello 18.30. Ottelu on samalla Ruudun studio-ottelu.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia