AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 26.5.2023

Ennakko: IFK Mariehamn-HJK

Ennakko: IFK Mariehamn-HJK

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan toukokuu saadaan päätökseen lauantaina Maarianhaminassa, kun IFK Mariehamn isännöi kierroksen päätöskamppailussa HJK.ta.

Ottelu on Klubin kuukauden neljäs vieraskamppailu – aiemmin joukkue on reissannut Kuopiossa, Kotkassa ja viimeisimpänä Tampereella. Vieraskiertue ei ole sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, kun näiden kolmen ottelun saldo on murheelliset kaksi pistettä.

Viime sunnuntaina HJK pelasi kenties kauden heikoimman ottelunsa, kun keskikastin Ilves hallitsi kenttätapahtumia Ratinassa. Klubi onnistui kuitenkin raapimaan Bojan Radulovicin lisäajan maalilla mukaansa yhden pisteen, joka voi osoittautua arvokkaaksi – kahden edellisvuoden mestaruus on ratkennut vain yhden pisteen marginaalilla.

– Meidän on pelattava tasaisemmin. Kaikki lähtee siitä, että pystymme puolustamaan vastustajan pois vaarallisilta alueilta ja pitämään nollapelejä – se on kuitenkin asia, johon jokainen menestyvä joukkue nojaa, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

IFK Mariehamn on puolestaan löytämässä virettä vaikean alkukauden jälkeen ja on kuitannut kahdesta edellisestä ottelustaan neljä pistettä. Grönvittin päävalmentaja Daniel Norrmén tietää kuitenkin, että pisteputken jatkaminen vaatii hyvää onnistumista.

- Tiedämme, että kyse on paljon siitä, kuinka hoidamme puolustamisen omassa boksissa ja siitä, että pystymme järkyttämään HJK:ta omilla nopeilla tilanteenvaihdoillamme, Norrmén sanoo.

- Meidän pitää löytää oikeanlainen tasapaino. Emme lähde vain puolustamaan pistettä, haluamme tehdä vastustajan pelin vaikeaksi ja voittaa ottelun.

Viime kaudella IFK Mariehamn nappasi liigassa kotivoiton Klubista 10 vuoden tauon jälkeen. Santeri Hostikka vei HJK:n johtoon, mutta IFK:n nopeat vastahyökkäykset olivat Klubille myrkkyä, ja pisteet jäivät saarelle John Owoerin sekä Dén osumien myötä. Edellisen kerran HJK oli hävinnyt liigaottelun Maarianhaminassa kesäkuussa 2012.

IFK Mariehamnilta ovat sivussa pitkäaikaispotilaat Patrik Raitanen ja Olawale Tehe sekä niin ikään sairaslistalla oleva Robin Sid. Lisäksi Elmo Henriksson ja Samuel Anini Junior eivät HJK-lainapelaajina ole käytettävissä lauantaina.

- Lisäksi sekä Jean-Christophe Coubronne että Alvaro Ngamba ovat palaamassa, mutta he tuskin ehtivät kuntoon vielä lauantaiksi, Norrmén kertoo.

Maarianhaminasta HJK:lta ovat loukkaantumisten vuoksi varmuudella sivussa Pyry Soiri, Valtteri Moren, Oliver Pettersson ja Aapo Halme. Maaliskuun alusta rasitusvamman vuoksi sivussa ollut Kevin Kouassivi-Benissan on palannut joukkueharjoituksiin, samoin Inter-pelissä pari viikkoa sitten kantapäänsä loukannut Lucas Lingman.

Erotuomari Hyytiä Joni
AET 1 Lamppu Mika
AET 2 Leppänen Veli-Matti
4.ET Stenman Samuli

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:

(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

IFK Mariehamn - HJK Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 27.5. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Nya Åland, HJK:n verkkosivut
vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia