AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.38 // 23.9.2022

"Vahvaa näyttöä eteenpäin pyrkivien pelaajien kehittämisestä" - Inter uskoo vahvasti Jarkko Wissiin

"Vahvaa näyttöä eteenpäin pyrkivien pelaajien kehittämisestä" - Inter uskoo vahvasti Jarkko Wissiin

Kuva: Juha Tamminen

FC Inter julkisti perjantaina kauden jälkeen voimaan astuvan päävalmentajasopimuksen Jarkko Wissin kanssa.

Useita kausia Ilveksessä valmentanut ja sitä ennen poikien maajoukkuevalmentajana toiminut Wiss on meritoitunut ennen kaikkea nuorten pelaajien kehittäjänä. "Jallu" on luotsannut muun muassa Mikael Soisalon, Lauri Ala-Myllymäen ja Naatan Skytän kaltaisia pelaajia kansainvälisiin siirtoihin koviin sarjoihin.

– Halusimme muutoksen tapaamme toimia ja Jarkon mukana sen varmasti saamme. Jarkolla on vahvaa näyttöä eteenpäin pyrkivien pelaajien kehittämisestä. Tuo on tapa mihin suuntaan haluamme seurana mennä ja Jarkon valinta tukee tätä täydellisesti, Interin urheilutoimenjohtaja Jani Meriläinen sanoo.

– Olen erittäin tyytyväinen voidessani toivottaa Jarkon tervetulleeksi Interiin. Uskon että hänen myötään saamme Kupittaalle kokeneen, johtamistaitoisen valmentajan, joka ymmärtää arkisen työn merkityksen. Uskon että Jarkko tuo jatkumoa sille kehitykselle, mitä seuramme sisällä on tapahtunut, sekä hänen edustavan samoja arvoja meidän kanssamme, Interin varapuheenjohtaja Nikolas Håkans puolestaan kommentoi.

Wiss aloittaa työt sinimustissa meneillä olevan kauden päätyttyä marraskuun alussa. Urheilutoimenjohtaja Jani Meriläisen mukaan seura ei kokenut tarpeelliseksi tuoda ulkopuolista valmentajaa loppukauden taustaryhmään.

– Tämä kausi ei ole meidän osalta todellakaan ohi. Meillä on Mestaruussarjan jälkeen vielä ohjelmassa ottelut paikasta Konferenssiliigan karsinnoissa, joten pelattavaa todellakin on.

– Meillä on edelleen koossa kaikilla osa-alueilla mitattuna erittäin osaava staffi, joka pystyy varmasti saavuttamaan tälle kaudelle asetetut tavoitteet. Maaottelutauko antaa Ramirolle ja muulle staffille aikaa tuoda omia toimintatapoja joukkueen toimintaan.

Lisää uutisia