AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.38 // 20.9.2022

​Arttu Hoskosella nälkä kasvaa syödessä – Huuhkajakutsu yksi etappi

​Arttu Hoskosella nälkä kasvaa syödessä – Huuhkajakutsu yksi etappi

Arttu Hoskonen etenee askel kerrallaan. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK-toppari Arttu Hoskonen sai ensimmäisen kutsunsa Huuhkajiin edessä oleviin Nations Leaguen otteluihin Romaniaa ja Montenegroa vastaan.

Hoskonen liittyi viikonlopun jälkeen Huuhkajiin näin ollen ensimmäistä kertaa joukkueen kokoonnuttua Helsinkiin.

- Erittäin hyvältä tuntuu. On treenattu ja pidetty palavereita – sellaista aika pelileirin arkea. Hyvin minut on otettu vastaan joukkueessa, Hoskonen kertoi tiistaina.

- Hiukan on keskusteltu omasta roolistani, mutta ei sen tarkemmin vielä. Varmaan se siellä topparin tontilla on, onko sitten keskellä vai oikealla, sillä ei ole minulle väliä.

Hoskonen siirtyi viime kauden jälkeen FC Interistä HJK:n riveihin ja on vakiinnuttanut paikkansa HJK:n pelaavassa kokoonpanossa. Hyvät otteet poikivat nyt puhelinsoiton päävalmentaja Markku Kanervalta. Hoskonen myöntää, ettei vielä viime talvena mahdollisuutta edes ajatellut.

- En varmaan edes miettinyt näin pitkälle silloin. Tavoite oli päästä pelaamaan HJK:ssa ja sitä kautta sitten ehkä Huuhkajiin. Ajatukset olivat kuitenkin enemmän Veikkausliigassa ja eurocupeissa. Ehkä sitä mietti pelaamista Konferenssiliigassa, mutta panimme siitä vielä pykälän paremmaksi, joten sikäli kausi on mennyt jopa yli odotusten tähän saakka.

Tavoitteita syksyn osalta Hoskosella riittää myös seurajoukkueessa Huuhkajien ohella.

- Eurooppa-liigassa on tarkoitus taistella jatkopaikasta. Kolmas sija lohkossa ja jatkaminen Konferenssiliigassa on minusta ihan realismia. Veikkausliigassa tavoitteena on mestaruus, mutta liikaa ei voi asioiden edelle mennä, vaan on otettava peli kerrallaan.

Ja toki 25-vuotiaalla topparilla on tavoitteet korkealla myös edustustehtävien osalta. Ensimmäinen kutsu on nyt tullut, mutta sen Hoskonen näkee vain yhtenä askeleena.

- Ei se pelkkä kutsu riitä, nyt seuraava tavoite on päästä tekemään myös debyytti Huuhkajissa ja esiintyä niin peleissä kuin harjoituksissa niin hyvin, että kutsuja tulee jatkossa lisää ja sitten saada enemmän ja enemmän vastuuta. Vähän samalla tavalla kuin tavoitteeni olivat HJK:hon siirtyessänikin, Hoskonen kuvaa.

Hoskonen on Huuhkajauransa alkutaipaleella ja HJK:sta löytyy maajoukkuetehtävät jo jättänyttä kokenutta kaartia kuten Paulus Arajuuri, Joona Toivio ja Jukka Raitala – kaikki Hoskosen omaa pelipaikkaa pelanneita konkareita.

- Kyllähän "Paukku" kovat tsemit antoi, kun kutsun sain. Hyviä mentoreita kaikki kolme ovat ja antavat paljon muutakin niin minulle kuin joukkueelle. Loistavia persoonia kaiken lisäksi, Hoskonen kiittelee.

Tiukkaa tahtia

HJK pelasi viime viikolla Veikkausliigaa, sitten Eurooppa-liigaa ja jälleen sunnuntaina Veikkausliigaa. Hoskosella on tuon rupeaman jälkeen edessä jälleen paitsi sarjan myös joukkueen vaihto.

- Tässä on aika pitkän aikaa ollut kahta peliä viikossa. On ollut Veikkausliigaa ja hienoja pelejä Euroopassa ja nyt sitten Huuhkajat. Ei siinä auta kuin keskittyä yhteen eli seuraavaan peliin aina.

Hoskonen kuitenkin myöntää, että tiiviissä ottelutahdissa pitää olla todella huolellinen, että pystyy illasta toiseen antamaan parastaan kentällä.

- Fyysinen puoli ei itse asiassa ole niin tärkeä kuin henkinen puoli. Viime torstaina pelasimme Roomassa 60 000 katsojan edessä, sitten paluumatka ja sunnuntaina Veikkausliigaa SJK:ta vastaan. Latautuminen ei välttämättä ole ihan helppoa, mutta se on se tärkein asia, Hoskonen sanoo.

- Kyllä se näkyi vähän SJK:ta vastaan. Ensimmäinen jakso oli meiltä huono, mutta onneksi toinen oli parempi ja pystyimme sen voiton sieltä nappaamaan.

Sama kaava toistuu jälleen ensi viikolla. Huuhkajat pelaa maanantai-iltana Montenegrossa vastaan vieraskentällä. Sen jälkeen Huuhkajat palaa kotimaahan ja HJK kohtaa torstaina Veikkausliigassa vieraskentällä FC Hongan.

- Siinä pitää taas ajatukset saada siirrettyä nopeasti edessä olevaan Veikkausliigapeliin, eihän siinä tosiaan ole kuin kaksi välipäivää, Hoskonen naurahtaa.

Lisää uutisia