AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 16.9.2022

"Välihuipennus yhdelle matkallemme" - cup on tärkeä kilpailu KuPS-luotsi Simo Valakarille

"Välihuipennus yhdelle matkallemme" - cup on tärkeä kilpailu KuPS-luotsi Simo Valakarille

Simo Valakari arvostaa Suomen Cupin korkealle. (Kuva: Juha Leskinen)

Kuopion Palloseura matkusti lauantaista FC Interiä vastaan pelattavaa Suomen cupin finaaliottelua varten Helsinkiin jo torstaina.

Perjantaina joukkue KuPS harjoitteli pääkaupunkiseudulla ja viimeistelyharjoituksissa nähtiin latautunut joukkue.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari tunnustaa olevansa cup-kilpailuiden vankkumaton kannattaja ja cup-romantikko.

- Nyt on jälleen hieno mahdollisuus laittaa nimemme historian kirjoihin. Olen itse iso cup-kilpailun fani ja cup-romantikko. Tänäkin vuonna 314 joukkuetta lähti taistelemaan Antero Nyman-pokaalista ja jäljellä on enää kaksi parasta. Matkalla finaaliin meidän on pitänyt tehdä paljon oikeita asioita ja välillä olemme olleet onnekkaitakin.

- Cup on siitä reilu kilpailu, että joko voitat ja jatkat pelejä, tai häviät ja jäät odottamaan seuraavaa vuotta. Tämä on ollut jälleen kerran todella upea matka, KuPS-luotsi tunnelmoi ennen finaaliottelua.

Suomen Cupin finaaliottelun jälkeen joukkueet pääsevät pienelle tauolle, kun kotimaan kentillä vetäydytään maajoukkuetauolle. KuPS:n seuraava ottelu on edessä noin puolentoista viikon päästä, kun Veikkausliigan Mestaruussarja potkaistaan käyntiin KuPS:n osalta Seinäjoella.

- Finaalin pitää aina olla iso tapahtuma ja jos se pelataan kesken kauden otteluruuhkan keskellä, se ei saa ansaitsemaansa arvostusta. Nyt pääsemme lataamaan itsekin kaiken peliin ja jatkosarjat jatkuvat maaottelutauon jälkeen. Tämä on meidän ensimmäinen välipysähdyksemme ja välihuipennus yhdelle matkallemme tällä kaudella.

- Meidän täytyy olla ylpeitä, siitä, että olemme päässeet finaaliin. Kentällä haluan nähdä sitkeän joukkueen, joka hyökkää ja puolustaa joukkueena. Kun peli alkaa, menemme kentälle pelaamaan kupsilaista jalkapalloa, Valakari linjaa.

Suomen cupin finaali KuPS - FC Inter Olympiastadionilla lauantaina 17.9. kello 16.00 - pääsyliput

Lähde: KuPS:n verkkosivut
Lisää uutisia