AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 16.9.2022

"Hieno tapahtuma ei saa viedä keskittymistä" - KuPS osaa odottaa kovaa haastetta Interiltä

"Hieno tapahtuma ei saa viedä keskittymistä" - KuPS osaa odottaa kovaa haastetta Interiltä

Suomen Cupin finaali pelataan lauantaina. (Kuva: Juha Leskinen)

Kuopion Palloseuran pelikausi saa komean välihuipennuksensa, kun keltamusta taistelee Helsingin Olympiastadionilla Suomen Cupin voitosta Turun FC Interiä vastaan.

KuPS lähtee finaaliin puolustavana cupin mestarina. KuPS:n joukkueen runko koostuu pääosin pelaajista, jotka olivat voittamassa mestaruutta myös viime kaudella. Toisin kuin vuosi sitten, nyt myös yleisö pääsee paikan päälle Olympiastadionille seuraamaan ottelua.

- Joukkueessamme on paljon pelaajia, jotka olivat viime vuoden voittajajoukkueessa, mutta osalle lauantainen huipentuma on uran ensimmäinen. Finaali on joka tapauksessa aina ainutlaatuinen tapahtuma, sillä koskaan ei tiedä mitä tapahtuu ja pääseekö enää koskaan uudestaan finaaliin. Näistä hetkistä pitää osata nauttia.

- Pääsemme upealle Stadikalle yleisön eteen ja paikalle tulee jälleen varmasti paljon KuPS-faneja. Hieno tapahtuma ei saa kuitenkaan viedä keskittymistämme, KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari pohtii.

KuPS ja FC Inter ovat kohdanneet toisensa Veikkausliigassa tällä kaudella kahdesti. Huhtikuussa KuPS voitti Veikkausliiga-kauden avauskierroksen ottelun 2-1 ja elokuun lopulla KuPS oli samoin numeroin vahvempi Turun Veritas Stadionilla.

- Inter on laadukas joukkue ja heillä on erittäin hyviä yksilöitä, joilla on selkeitä erikoisominaisuuksia. Ottelu on heille iso mahdollisuus voittaa jotain tällä kaudella ja tulevat varmasti lyömään kaiken peliin.

- Meidän täytyy onnistua toteuttamaan omaa pelaamistamme korkealla tasolla ja olla samalla valmiina puolustamaan tietyt hetket tiiviisti. Tulemme varmasti ottelun aikana saamaan tarvittavat tilanteet hyökkäyspäässä, jossa pystymme ratkaisemaan ottelun eduksemme, Valakari avaa ottelun lähtökohtia.

Suomen cupin finaali KuPS - FC Inter Olympiastadionilla lauantaina 17.9. kello 16.00 - pääsyliput

Lisää uutisia