AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 23.1.2022

Rodrigo Arciero pelaajasopimukseen FC Interin kanssa

Rodrigo Arciero pelaajasopimukseen FC Interin kanssa

Rodrigo Arciero edusti viime kaudella SJK:ta (Kuva: Juha Tamminen)

Argentiinalainen Rodrigo Arciero on tehnyt pelaajasopimuksen FC Interin kanssa.

Hän siirtyy sinimustiin SJK:sta. 28-vuotiaan laitapuolustajan sopimus turkulaisten kanssa kattaa kaudet 2022 ja 2023, sekä sisältää option kaudesta 2024.

Arciero pelasi viime kaudella Veikkausliigassa 22 ottelua ja neljä Suomen Cupin peliä, joten maan tavat ovat ehtineet tulla hänelle tutuksi. Ennen siirtymistään Suomeen hän on pelannut kotimaansa ylimmillä sarjatasoilla. Argentiinan pääsarjassa hänelle on kertynyt yhteensä 35 ottelua Patronaton ja CA Banfieldin paidoissa. Oikeajalkaisen pelaajan kasvattajaseura on kotimaansa jättiseura Boca Juniors.

179-senttinen Arciero pystyy pelaamaan oikealla sekä laitapuolustajaa että wingbackia. Lisäksi hänelle on kertynyt otteluita myös vasempana laitapuolustajana, mutta oikea puoli on hänelle jo jalkaisuudenkin takia luontaisempi. Arciero on innoissaan uudesta haasteesta.

– Tiedän, että tämä on iso seura Suomessa. Minulle tämä on tärkeä mahdollisuus olla mukana, "Rodri" kommentoi Interin sivuilla.

Häntä houkuttelivat Turkuun valmennusjohdon lisäksi myös vanhat pelikaverit.

– Tunnen Walter Viitalan ja Joonas Lepistön. He sanoivat minulle, että "tule tänne Rodri."

Arciero uskoo, että toinen kausi Suomessa tulee olemaan helpompi, kun pohjoisen ilmasto, pelityylit ja sarja ovat tulleet tutuiksi.

– Nyt tunnen liigan ja voin pelata paremmin. Minulla on Suomen kentiltä kokemusta 26 pelin verran, joka on tärkeää.

Lisää uutisia