AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 16.4.2021

"Jalkakin alkaa liikkumaan ihan eri lailla" - Ilveksen Toni Kallio tyytyväinen alla olevaan viikkoon

"Jalkakin alkaa liikkumaan ihan eri lailla" - Ilveksen Toni Kallio tyytyväinen alla olevaan viikkoon

"Köpi" on ollut tyytyväinen harjoituksissa näkemäänsä. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves jatkaa valmistautumista Veikkausliigaan kohtaamalla lauantaina Kaupissa TPS:n. Harjoituksissa erittäin energisesti liikkuneet Ilves-pelaajat ovat valmennuksen mukaan löytäneet oikeanlaisen peli-ilon kevätauringon myötä.

Viime viikon ottelu Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan sai ainakin hyökkäyspelaamisen näyttämään todella hyvältä, vaikkakin vastustaja selvästi väsyikin loppua kohden. Isoimmat loukkaantumiset sekä maajoukkuekomennukset alkavat olla takanapäin ja joukkue on saanut nyt harjoitella rauhassa.

- Hyvältä on tämä viikko näyttänyt. Taas kun kevät etenee, niin jalkakin alkaa liikkumaan ihan eri lailla. Kyllä tässä lähestytään kovaa vauhtia oikeaa pelikuntoa. Touhu on näyttänyt jo ihan erilaiselta, toki olemme jonkin verran keventäneetkin harjoittelua, toteaa myös Ilveksen valmennustiimistä Toni "Köpi" Kallio.

Kaupin upeissa maisemissa on pelaajillakin ollut iloisen rentoa tekemistä, vaikka tosissaan ovatkin harjoitelleet. Jutut luistavat ja tekeminen näyttää positiivisen rennolta, välillä jopa hauskalta

- Siltähän se ulospäin näyttää, toivottavasti myös on sitä. Täytyy vielä huolehtia, ettei se mene kuitenkaan ylitse. Täytyy osata suhtautua tekemiseen oikeanlaisella vakavuudella, mutta kuitenkin säilyttää pikku pilke silmäkulmassa, Kallio sanoo.

Kakkosjoukkuetta vastaan peli lähti Ilvekseltä hiukan tahmeasti liikkeelle, mutta parani loppua selvästi loppua kohden. Kallio on vastannut Ilveksen erikoistilanteista ja niidenkin suhteen on talven aikana löytynyt tekijöitä.

- Viime pelissä oli vielä puolustussuuntaan hiukan korjattavaa, niitä nyt ensisijaisesti olemme pyrkineet karsimaan pois. Kilpailu erikoistilanteiden suhteen on aika kova ja meillä onkin niihin aika monta vaihtoehtoa olemassa.

- Veikkausliigan alkaessa alamme hiukan enemmän miettimään aina silloisen vastustajan tekemistä ja pyrkiä löytämään siihen löytämään oikeanlaiset kuviot. Pitkän talven aikana olemme kokeilleet, ketkä sitä palloa laadukkaasti maalille pystyvät toimittamaan. Tietysti jonkunhan täytyy vielä olla viimeistelemässä ne tilanteet, avaa Kallio tilannetta.

Ilves – TPS Kaupissa lauantaina 17.4. kello 14.30. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sitä pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä Aamulehden sivuilla. Palvelu on tarjolla tilaajille, mutta muillekin tilaus on helppo tehdä suoraan Aamulehden sivuilta.

Lisää uutisia