AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 9.10.2020

Jasin Assehnoun hakee onnistumisille jatkoa Pikkuhuuhkajissa

Jasin Assehnoun hakee onnistumisille jatkoa Pikkuhuuhkajissa

Jasin Assehnoun on iloissaan maajoukkuekutsusta. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue kohtaa perjantai-iltana EM-karsintaottelussa Pohjois-Irlannin. FC Lahden hyökkääjä Jasin Assehnoun haluaa jatkaa hyvää virettään myös maajoukkueen paidassa.

Pikkuhuuhkajat kokoontuivat yhteen maanantaina ja matkasivat Pohjois-Irlantiin keskiviikkona. Torstai-iltana joukkue otti tuntumaa otteluareenana toimivaan The Showgroundsiin ja joukkue on valmiina illan koitukseen.

- Valmistautuminen on mennyt ihan hyvin. Tiedämme mitkä asetelmat ovat eikä meillä ole panosta, mutta lähdetään silti peliä voittamaan ja hakemaan kolmea pistettä, Assehnoun toteaa Palloliiton sivuilla.

Suomi ja Pohjois-Irlanti kohtasivat vuosi sitten syyskuussa Oulussa pelaten 1-1-tasapelin. Tuleva kotijoukkue panostaa vahvasti puolustuspelaamiseen.

- Tiedämme, että Pohjois-Irlanti on puolustusvoimainen joukkue ja olemme keskittyneet paljon hyökkäyspelaamisemme, ja siihen miten heidän puolustuksen saa avattua ja miten pääsemme murtautumaan.

Assehnounin mukaan Suomella on keinot Pohjois-Irlannin muurin murtamiseksi.

- Meidän luovuudellamme ja pelaajillamme mitä meillä on. Sekä henkilökohtaisilla suorituksilla että joukkuepelaamisella, Assehnoun listaa aseet Pohjois-Irlannin puolustuksen horjuttamiseen.

Brittein saarten joukkueet ovat usein isokokoisia ja fyysisiä. Suomi on kuitenkin valmiina laittamaan kova kovaa vasten.

- Tiedämme minkälaisia ja minkä kokoisia pelaajia siellä on vastassa, mutta mekin olemme fyysisiä. En usko, että me ainakaan fyysisyyteen kaadumme.

Assehnoun pääsee maajoukkueleirille hyvistä lähtöasetelmista, sillä alla on erinomainen kausi Veikkausliigassa. FC Lahden hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella kahdeksan maalia ja tuo liigakentiltä saavutetun itseluottamuksen nyt maajoukkueeseen.

- Kausi on mennyt omasta mielestäni hyvin. Toivottavasti hyvä vire jatkuu nyt maajoukkueen mukana ja pystyn ylläpitämään sitä täällä.

Maajoukkuetauon aikana Veikkausliigassa usealla joukkueella on mahdollisuus vetää hieman henkeä, mutta Assehnoun ei lepoa kaipaa.

- Pienempänä en päässyt maajoukkueiden mukaan, joten olen ylpeä kutsusta ja mahdollisuudesta pelata maajoukkueessa. Positiivisin mielin tulin mukaan.

Pikkuhuuhkajat jahtaa Pohjois-Irlannista voittoa ja Assehnoun toivoo pystyvänsä auttamaan joukkuetta saavuttamaan tavoitteen.

- Odotan, että tulisi ehjä 90-minuuttinen ja toivottavasti pystyisin auttamaan joukkuetta myös tehojen muodossa.

Pohjois-Irlannin ja Suomen välinen ottelu alkaa Suomen aikaa kello 20.00.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia