AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 9.10.2020

Pikkuhuuhkajat hienoon voittoon Pohjois-Irlannissa

Pikkuhuuhkajat hienoon voittoon Pohjois-Irlannissa

Naatan Skyttä laukoi Suomen voittoon. (Kuva: Juha Tamminen)

U21-maajoukkue palasi voittojen tielle EM-karsinnoissa voittamalla Pohjois-Irlannin 3-2 (1-1).

Pohjois-Irlanti meni ottelussa johtoon 23. minuutilla, kun Paul O'Neill siirsi maalin edestä ottelun johtomaalin. Suomi pääsi kuitenkin tasoihin ensimmäisen puoliajan lopulla. Timo Stavitski voitti kaksinkamppailussa Pohjois-Irlannin puolustajan ja sijoitti pallon varmasti maaliin. O'Neill vei 59. minuutilla kotijoukkueen taas johtoon, mutta Suomen kuittaus tuli vain kolme minuuttia myöhemmin. Mikael Soisalo käytti Pohjois-Irlannin puolustajan virheen hyväkseen ja laukoi etukulmasta pallon sisään. Voittomaali nähtiin kuusi minuuttia myöhemmin, kun hienon hyökkäyskuvion päätteeksi Naatan Skyttä laukoi pallon maaliin.

Pikkuhuuhkajien EM-karsintaurakka jatkuu tiistaina vierasottelulla Tanskaa vastaan.

Pohjois-Irlanti-Suomi 2-3 (1-1)
23. 1-0 Paul O'Neill
44. 1-1 Timo Stavitski
59. 2-1 Paul O'Neill
62. 2-2 Mikael Soisalo
68. 2-3 Naatan Skyttä

Suomen kokoonpano:
Hugo Keto, Martti Haukioja, Mikael Soisalo, Marcus Forss (83. Benjamin Källman), Onni Valakari, Robin Tihi, Matias Vainionpää, Lucas Lingman, Timo Stavitski (46. Naatan Skyttä), Jasin Assehnoun (90+2. Mikael Almen), Aapo Mäenpää (75. Juho Hyvärinen)

Vaihdossa:
William Jääskeläinen, Jonas Häkkinen, Enoch Banza, Niilo Mäenpää, Serge Atakayi

Lisää uutisia