AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 26.7.2020

KuPS jatkaa vahvaa menoaan (KuPS-SJK 2-1)

KuPS jatkaa vahvaa menoaan (KuPS-SJK 2-1)

Ilmari Niskanen oli jälleen vahvalla pelipäällä. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS jatkaa Veikkausliigan kärkipaikalla kukistettuaan sunnuntaina SJK:n maalein 2-1.

KuPS aloitti pelin voimakkaalla hyökkäysvyöryllä ja ensimmäinen maali tuli jo viiden peliminuutin kohdalla. Hyökkääjä Ilmari Niskanen meni keskittämään kulmapotkua ja keskityspallo kimposi SJK-pelaajan kautta omaan verkkoon: 1-0. Maali merkittiin tilastoihin siten SJK:n omana osumana.

Niskanen pääsi itse viimeistelemään 2-0-maalin komean hyökkäyskuvion päätteeksi. SJK sai keskialueella vaparin, jonka kuopiolaiset onnistuivat katkaisemaan ja lähtivät rynnistämään lujaa kohti SJK-maalia. Laitahyökkääjä Usman Sale syötti pallon taidokkaasti maalin edustalle, josta Niskanen pääsi niittaamaan tämän kauden neljännen liigamaalinsa 18 minuutin kohdalla. Ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueen hieno keltamusta jalkapallonäytös.

SJK onnistui kaventamaan reilun tunnin kohdalla, jolloin laitahyökkääjä Serge Atakayi keskitti pallon tarkasti maalin edustalle ja hyökkääjä Denys Oliinyk pääsi puskemaan lähietäisyydeltä 2-1.

SJK:n takaa-ajo tyrehtyi Matias Vainionpään ulosajoon kahdella keltaisella 74 minuutilla ja SJK joutui taistelemaan loppuajan vajaalla. Tosin 2-2-tasoitusmaali oli lähellä lisäajan vaarallisessa kulmapotkutilanteessa.


HJK – KuPS lauantaina 1.8. kello 17.00 Bolt Arenalla ja SJK – FC Haka lauantaina 1.8. kello 17.00 OmaSp Stadionilla.

Lisää uutisia