AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 5.4.2019

​FC Honka valmis menestymään: "Nyt ollaan siinä pisteessä"

​FC Honka valmis menestymään: "Nyt ollaan siinä pisteessä"

Kuva: Juha Tamminen

FC Honka palasi Veikkausliigakartalle ryminällä. Se sijoittui heti nousukaudellaan neljänneksi ja jäi pronssimitaleista eroon yhden maalin heikommalla maalierolla.

Viime kaudella Hongalta ei vielä odoteltu ihmetekoja, mutta kauteen 2019 espoolaiset lähtevät yhtenä suurimmista voittajaennakkosuosikeista.

- Totta kai sillä lailla helpompi lähteä underdogina kauteen, mutta ollaan kuitenkin ammattilaisjoukkue, joka haluaa menestyä. Uskotaan, että meidän ryhmässä on sellaisia pelaajia, intohimoisia kilpailuhenkisiä jotka haluaa menestyä. Väistämätöntä, että jossain välissä tulee eteen, että nyt pitää alkaa ja aletaan menestyä, Hongan kapteeni Duarte Tammilehto järkeilee.

FC Hongassa ollaan valmiita olemaan ennakkorankingien arvoinen ja ottamaan vastaan ennakkosuosikin paineet.

- Ollaan rakennettu useampi vuosi sille, että halutaan pelata Veikkausliigassa mitaleista. Nyt ollaan siinä pisteessä. Eli vaikka ollaan ennakkoarvioissa kärkipään joukkue, niin ei minkään tarvitse radikaalisti muuttua. Juu ehkä jotkut joukkueet lähtee pelaamaan meitä vastaan eri tavalla, kun meidät on rankattu korkealle, Tammilehto pohtii.

- Kyllä me klassisesti sanottuna omaan päivittäiseen tekemiseen ja omaan pelitapaan luotetaan, ei tarvitse mitään uutta keksiä, vaikka ollaan ennakkosuosikkeja joissain peleissä. Kovempi luotto omaan tekemiseen. Sen pitää antaa voimaa ja niin sanotut menetyspaineet pitää antaa meille voimaa.

- Uskon, että meillä on ryhmässä paljon sellaisia pelaajia, jotka ovat valmiita tähän steppiin, että halutaan menestyä. Katseet ovat korkealla. Meillä on myös paljon pelaajia, jotka voivat edetä urallaan vaikka ulkomaille. Roba (Robert Ivanov) esimerkiksi, joka kolkuttelee maajoukkueen portteja. Muutama muukin kuka voi sen stepin ottaa. Sitten pitää olla tosi hyvä Veikkausliigassa, jos sen haluaa, Tammilehto toteaa.

FC Honka aloittaa mitalinmetsästyksensä avaamalla Veikkausliigakautensa sunnuntaina Rovaniemellä.

RoPS – FC Honka sunnuntaina 7.4. klo 14.00 Rovaniemen Keskuskentällä.
Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia