AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.46 // 14.11.2018

”Odottava, innokas, luottavainen” - Markku Kanerva valmis viemään Huuhkajat lohkovoittoon

”Odottava, innokas, luottavainen” - Markku Kanerva valmis viemään Huuhkajat lohkovoittoon

Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat pelaa torstaina klo 21.45 Nations Leaguen lohkovoitosta Ateenassa. Joukkue on leireillyt Kreikassa maanantaista ja päävalmentaja Markku Kanerva esiintyi Palloliiton Huu-tv:n livelähetyksessä keskiviikkona rennon oloisena.

Huuhkajat harjoittelee tänään keskiviikkona OACA Spyros Louisilla, joka toimii areenana torstain jännitysnäytelmässä. Päivän harjoitusten painopiste on hyökkäyspelaamisessa.

- Tunnelma joukkueessa on odottava, innokas, luottavainen. Porukasta huokuu luottamus siihen, että pystymme jatkamaan kahta hyvää putkea. Meillä on alla viisi voitokasta ottelua, neljä Nations Leaguesta. Kaikissa on pidetty nolla. Näitä molempia lähdemme jatkamaan, Markku Kanerva totesi.

- Kaikki tiimissämme odottavat huomista, olemme pelanneet itsellemme hyvät lähtökohdat. Erinomaiset sellaiset. Edellinen Kreikka-peli antaa uskoa, että saamme huomennakin hyvän tuloksen aikaan.

Huuhkajat on voittanut lohkossa Viron kahdesti 1-0 ja Unkarin kotona samoin lukemin. Kreikka kaatui Tampereella 2-0. "Riven" vastaus kysymykseen "miksi nyt kulkee" oli selkeä.

- Yksinkertaisesti, olemme pelanneet hyvin. Pelisuunnitelma on toiminut ja pelaajat ovat sitoutuneita siihen. Ilmeemme on ollut todella hyvä, taistelu- ja voitontahto huokuvat joukkueesta. Puolustuspeli on ollut kompaktia ja kollektiivista. Loimme Kreikkaa vastaan 17 maalipaikkaa, toki meidän pitää olla vielä kliinisempiä viimeisissä murtavissa syötöissä ja viimeistelyssä.

- Emme voi jatkossa tuhlata montaa paikkaa. Peleissämme on ollut tasaisuutta, isoja heilahduksia ei ole tullut pelien sisällä saatikka sitten pelien välillä. Se on aina hyvän joukkueen merkki, luotsi linjasi.

Huuhkajien lohkovoittoon riittää torstaina voitto, tasapeli tai maalin tappio. Kanerva toteaa, että hän valmennusryhmineen on spekuloinut tilannetta. Pelaajille on kuitenkin jaettu vain tarvittava informaatio.

- Menemme peliin lähtökohtaisesti voitto mielessä. Emme voi lähteä ajattelemaan, että pieni tappio riittää. Se passivoi pelaamista ja sekoittaa kokonaisuutta. Toki meidän pitää reagoida pelin sisällä ja tehdä taktiset ratkaisut sen mukaan. Kaikki tietävät mitä lohkovoitto vaatii.

Huuhkajien Kreikka-ottelua voi seurata myös Veikkauksen studiossa Helsingin Casino Sports Barissa.

Lisää uutisia