AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 11.11.2018

Pirinen Huuhkajien tulevasta viikosta - ”Ihan älytön mahdollisuus!”

Pirinen Huuhkajien tulevasta viikosta - ”Ihan älytön mahdollisuus!”

Kuva: Juha Tamminen

Juha Pirisen Veikkausliigakausi 2018 päättyi HJK:n kanssa mestaruusjuhliin, mutta vuoteen on mahtunut myös vastoinkäymisiä. Seuraavaksi puolustajan ajatukset ovat maajoukkueessa ja uuden seuran etsinnässä.

Juha Pirinen, 27, voitti 2017 HJK:n kanssa tuplamestaruuden ja puolustaja odotti myös päättyneeltä kaudelta vastaavia juhlia. Ihan siihen joukkue ei yltänyt, mutta liigamestaruus tuli selvällä piste-erolla.

- Loukkaannuin keväällä ja missasin cupin finaalin. Europeleissä tavoitteet olivat myös korkealla, mutta kävi niin ikävästi, että menetin nekin loukkaantumisen vuoksi. Koen kuitenkin, että pystyin auttamaan joukkuetta liigassa ja loppukausi oli meiltä todella hyvä. Vuodesta tuli upea, kun voitimme mestaruuden ja saimme Veikkausliigan historian toiseksi parhaat pisteet, Pirinen kertaa.

Pirinen on kertonut avoimesti hakevansa seuraavaksi seuraa Suomen rajojen ulkopuolelta. Lue siitä tarkemmin täältä. Puolustajan viime vuodet ovat olleet nousujohteisia ja hän kokee ajan olevan kypsä uudelleen haasteelle.

- Uskon, että minulla on vielä monta hyvää vuotta edessä ja tunnelmani ovat nyt jännityneet ja odottavaiset. Odotan innolla seuraavia kuukausia, viikkoja ja päiviä.

- Liikaa en voi kuitenkaan seurajoukkueasioita ajatella, nyt keskittymiseni on maajoukkueessa. Mutta onhan se jännää miettiä mihin muuttokuormani seuraavaksi lähtee ja milloin. Asioita voi tapahtua hyvinkin nopeasti.

Huuhkajat matkaa päävalmentaja Markku Kanervan johdolla maanantaina Ateenaan ja kohtaa Kreikan Nations Leaguen ottelussa torstaina. Lohkovaihe päättyy sunnuntaina Budapestissa Unkarin vieraana. Suomella on kaikki mahdollisuudet voittaa lohko ja edetä jatkopeleihin.

- Tämä on ihan älytön mahdollisuus meille! Pirinen tiivistää.

- Pelit ovat menneet tosi hyvin, mutta edessä on kaksi vaikeaa vieraspeliä. Meillä ei kuitenkaan ole mitään muuta vaihtoehtoa tai halua, kuin ottaa lohkovoitto. Hoidamme nyt nämä pelit ja sitten seuraava etappi on EM-karsinnat ja Nations League jatkuu toivottavasti myöhemmin. Joukkueessamme on loistava yhteishenki ja pöhinä on korkealla kaikin puolin.

Suomi johtaa lohkoa voitettuaan kaikki neljä pelaamaansa ottelua maalierolla 5-0. Pirinen pääsi edellisessä ottelussa Kreikkaa vastaan kentälle vaihdosta ja Suomi vei voiton 2-0-lukemin.

- Jere Uronen on ollut ihan liekeissä, mutta tervettä ja kovaa kilpailua pelipaikoista on koko ajan. Toivottavasti saisin minuutteja. Meidän täytyy lähteä Kreikkaa vastaan puolustuspeli edellä, mutta mitään bussia emme varmasti parkeeraa. Kreikka pelaa kotona ja he tulevat varmasti ihan eri rytinällä nyt kun valmentajakin on vaihtunut.

- Edessä on tosi kova peli, mutta hieno mahdollisuus meille. On todella upeaa aikaa olla maajoukkuefutaaja. Tasapeli tai voitto Kreikkaa vastaan, niin olemme lohkovoittajia. Kreikan taas on pakko voittaa, muuten tilanne on heidän osaltaan poikki.

Huuhkajien Kreikka-ottelua voi seurata myös Veikkauksen studiossa Helsingin Casino Sports Barissa.

Lisää uutisia