AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 10.11.2018

Juha Pirinen avaa tulevaisuuden suunnitelmiaan - ”Kuten agenttini on todennut, vaihtoehtoja on”

Juha Pirinen avaa tulevaisuuden suunnitelmiaan - ”Kuten agenttini on todennut, vaihtoehtoja on”

Juha Pirinen päätti kauden mestaruusjuhliin. (Kuva: Juha Tamminen)

Juha Pirinen harjoitteli perjantaina HJK:n kanssa todennäköisesti viimeistä kertaa. Puolustaja odottaa nyt jännityksellä minne saa viedä muuttokuormansa seuraavaksi.

Juha Pirinen pelasi HJK:ssa kaudet 2017 ja 2018 ja voitti liigan kahdesti sekä Suomen Cupin kertaalleen. Pelaaja oli päätöskierroksen jälkeisessä Nelosen haastattelussa varsin tunteikas kertoessaan uran jatkuvan seuraavaksi muualla.

- Kuten totesin silloin, tavoitteeni ovat ulkomailla ja sinne olen nyt todennäköisesti lähdössä, Pirinen vahvistaa.

- Harjoittelin eilen (perjantaina 9.11.) todennäköisesti viimeistä kertaa HJK:n kanssa. Olin tämän viikon mukana tulevien maajoukkuepelien vuoksi. Vielä ei ole aivan sata prosenttisen varmaa, että jätän HJK:n, mutta kyllä se siltä näyttää.

HJK listasi perjantaina verkkosivuillaan pelaajia, jotka jättävät seuran varmuudella. Listalla ei kuitenkaan ollut Pirisen nimeä.

- Uutisessa mainitut pelaajat ovat varmoja lähtijöitä. Lisäksi on useita, joiden nimeä ei ollut listalla, mutta joiden lähtö vain ei ole vielä täysin varmaa, Pirinen kertoo.

27-vuotiaan puolustajan viime vuodet ovat edenneet nousujohteisesti. Hän siirtyi HJK:hon RoPS:sta marraskuussa 2016 pelattuaan kaksi vahvaa vuotta Napapiirillä.

- Sanoin silloin RoPS:lle, että tämä siirto on seuraava askel, jonka haluan ottaa. Se mahdollistaisi tulevaisuudessa siirron ulkomaille. Nyt näyttää siltä, että loistavat kaksi vuotta HJK:ssa tulevat toteuttamaan tuon haaveen. Olen noussut myös maajoukkueen karsintajoukkueeseen asti, enkä vain talvimaaottelupelaajaksi.

MTV:n toimittaja uumoili torstaina Twitterissä Pirisen suuntaavan seuraavaksi Ruotsiin. Pirinen hauskuutti seuraajiaan heittämällä arvion perään kysymyksen "mihin jengiin?". Puolustaja ei paljasta nytkään asioiden etenemisestä enempää, mutta suunnitelmia hänellä on, se on selvää.

- Kuten agenttini on todennut, vaihtoehtoja on. Nyt edessä on maaottelut ja sitten nähdään pääsenkö antamaan niissä lisää näyttöjä. Ruotsi on yksi mahdollisuus, mutta katsotaan olisiko pidemmällekin vaihtoehtoja.

- Mentaliteettini on, että haluan näyttää, että kuulun joukkueeseen ja olen vahvistus vaikka menisin mihin. Haluaisin saada sellaisen joukkueen, missä joudun oikeasti kamppailemaan pelipaikasta. Mieluiten menen mahdollisimman kovaan liigaan ja joukkueeseen. Siellä teen kaikkeni, että pääsen pelaamaan. Haluan kerralla kunnon vonkaleen ja taistelen sitten sen kanssa ja näytän, että saan sen veneeseen. Tykkään haasteista.

- Asiat eivät tietenkään ole pelkästään minusta kiinni. Jos löytyy vain hieman parempi joukkue, niin otan senkin vastaan. Huonompaan ei kannata lähteä, siinä ei ole mitään järkeä, Pirinen linjaa.

Veikkausliigassa FC Hakan paidassa debytoinut Pirinen on pelannut 223 liigaottelua ja tehnyt niissä 14 maalia.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia