AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.49 // 3.12.2018

​Huuhkajilla kerrankin paineeton tilanne: "Ei jännitä samalla tavalla"

​Huuhkajilla kerrankin paineeton tilanne: "Ei jännitä samalla tavalla"

Juha Pirinen juhli syksyllä mestaruutta HJK:n paidassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajat pääsee ensi keväänä alkaviin EM-karsintoihin hyvästä tilanteesta, sillä Nations League kasvatti itseluottamusta ja lohkovoitto toi paikan playoffeihin.

- Tietenkin lähtökohtaisesti hemmetin hyvä tilanne. Ollaan saatu pelata samalla kovia pelejä. Löydetty oikea pelitapa ja ajettu se sisään. Se on toiminut, kuten tuloksista huomaa, toteaa Juha Pirinen.

Takaportti vuoden 2020 EM-kisoihin antaa Huuhkajille hyvät lähtökohdat myös karsintoihin.

- Paineeton tilanne siinä mielessä ja hyvällä fiiliksellä sekä itseluottamuksella voi lähteä painamaan karsintoja.

- Ei jännitä samalla tavalla se ensimmäinen matsi. Ei varmasti tule sellaista pakkovoittofiilistä ekassa pelissä, joka yleensä karsintojen avauksessa on, Pirinen toteaa.

Suomi sijoitettiin arvonnoissa lohkoon J. Siellä jatkopaikoista Huuhkajien kanssa taistelevat Italia, Bosnia-Hertsegovina, Kreikka, Armenia ja Liechtenstein. Karsinnat alkavat keväällä 2019. Suomi avaa karsinnat 23.3. vierasottelulla Italiaa vastaan.

- Jos ei olisi ollut näin paljoa pelejä, niin se ensimmäinen karsintapeli olisi ollut pienoinen kysymysmerkki. Hyvä syksy on ruokkinut karsintoja ajatellen. On aika paineeton olo lähteä ensimmäiseen otteluun, kun tiedetään, että homma toimii ja se takaportti kisoihin on jo hankittu, Pirinen hehkuttaa.

Lisää uutisia