AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Honka
4-3-3

10

(1-0)

Yleisöä 2445

FC Inter
4-3-3
vko.32 // 12.8.2023

Ennakko: FC Honka-FC Inter

Ennakko: FC Honka-FC Inter

Kuva: Tara Jaakkola

FC Honka palaa kotinurmelleen jälleen sunnuntaina, kun se kohtaa FC Interin Tapiolan urheilupuistossa.

Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla ja taistelu syksyn ratkaisupelien loppusijoituspaikoista käy kuumana. Honka on seitsemäntenä 23 pisteellään ja Inter kuudentena, kun turkulaisilla on – ottelun vähemmän pelanneena – kaksi pistettä enemmän.

Viime aikoina kuumassa vireessä ollut Interin Timo Stavitski aikoo nauttia ottelun tunnelmasta lähtökohtineen.

– Tuollaiset pelit on aina sytyttäviä. Uskon, että koko joukkue saa siitä extravoimaa.

– Honka prässää, haluaa pitää palloa ja pelaa hienoa jalkapalloa mielestäni. Tärkeä peli luvassa ja varmasti tasainen taistelu, Stavitski ennakoi.

Honka joutui pettymään maanantaina, kun vieraspeli Lahdessa ei kartuttanut pistepottia. Kotijoukkue iski ottelun ainoan maalin erikoistilanteesta ja pisteet jäivät Lahteen.

– Se oli meille vaikea tappio, päästimme ainoan osuman erikoistilanteesta. Meidän täytyy ottaa siitä oppia ja olla parempia sunnuntaina, jotta kolme pistettä jää kotiin, keskikentän Florian Krebs kiteyttää.

Espoossa pelataan sunnuntaina luonnonnurmella. Tuolla nyanssilla ei ole Stavitskin mukaan juuri mitään merkitystä.

– Meillä on myös täällä luonnonnurmi tuossa stadionin takana, siinä saamme treenattua. Futis on hieman erilaista tekonurmella kuin nurmella, joten jotain eroavaisuuksia siinä tulee olemaan, muttei sen kummempaa, Stavitski päättää.

Hongan uusista pelaajista Johannes Wurtz debytoi Lahdessa vaihdosta noin 21 minuutin ajan. Michael Lópezin ja Juhani Ojalan ensimmäiset Veikkausliigaminuutit Honka-paidassa nähään mahdollisesti sunnuntaina.

Inter lähtee otteluun ilman Iiro Järvisen palveluksia, sillä hän on korttitilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa.

Erotuomari Viljanen Petri
AET 1 Vihreävuori Riku
AET 2 Määttänen Janne
4.ET Reitala Oliver

FC Honka - FC Inter Tapiolan Urheilupuistossa sunnuntaina 13.8. kello 16.00. Ottelu on myös Ruudun studio-ottelu ja studio-osuus alkaa jo kello 15.15. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, FC Interin verkkosivut