AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 13.8.2023

​Mika Hilander sunnuntain Inter-kohtaamisesta: "Hongan on pakko voittaa!"

​Mika Hilander sunnuntain Inter-kohtaamisesta: "Hongan on pakko voittaa!"

"Hila" tietää sunnuntain ottelun merkityksen molemmille. (Kuva: Juha Tamminen)

Ruutu+:n asiantuntija Mika Hilander on yksi kolmesta maalivahdista sunnuntain Ruutu+:n studiomiehityksessä.

Studioisäntä Lassi Hurskainen on tunnettu jalkapallon moniosaaja ja veskari. Sunnuntain studiossa on myös vierailija, sillä paikalle tulee maalivahtilegenda Antti Niemi, joka ei sen suurempia esittelyjä kaipaa.

Hilanderin mukaan ottelu on yksi merkittävimmistä molemmille joukkueille koko kauden aikana.

- Honka jatkaa ailahtelevasti, nyt siihen ei olisi varaa, hän muistuttaa.

- Interillä on pari hyvää voittoa takanaan ja mielestäni kaikki mahdollisuudet ylempään loppusarjaan. Vaikuttaa vähän siltä, että Hongalla on suuria vaikeuksia sopeutua vastustajien erilaisiin pelityyleihin. Ei oikein tunnu löytyvän avaimia onnistumiseen, kuten kävi vaikkapa FC Lahtea vastaan, hän arvioi.

Veikkausliigassa on tapahtunut isoja asioita menneellä viikolla, päällimmäisenä Toni Kallion potkut Ilveksen peräsimestä. Hilanderin mukaan asiat eivät aina ole niin yksioikoisia, kuin miltä näyttää.

- Tässä on vähän samanlainen tilanne Hongan Vesa Vasaralla ja Kalliolla. Tähdet myydään, eikä tilalle saada läheskään saman tason korvaajia. Pitää aina miettiä myös sitä puolta, että mistä ämpäristä vaikkapa Toni Kallio on pelaajia saanut valita. Jos palikoita ei anneta, niin bussin alle heittäminen ei välttämättä ole tyylikkäin ratkaisu, Mika Hilander painottaa.

Honka-FC Inter Ruutu+:n studio-otteluna sunnuntaina 13.8. klo 16.00. Studio-osuus aloitellaan klo 15.15. Ottelun selostaa Velja Engström.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia